ΤΟΠΙΚΑ

Στην Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου της Άνω Μεράς Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’

Στην Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου της Άνω Μεράς Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’

Την μνήμη του Αγίου Παιδομάρτυρος Μάμαντος τίμησαν σήμερα οι Μυκόνιοι, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου, στην Άνω Μερά, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου και Υπευθύνου της Μονής, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Νικ. Γκέλου, Αντώνιου Κουσαθανά, Δημ. Λαζαρίδη και κας Τώνιας Ανδρονίκου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς κας Ειρήνης Ζουγανέλη, των Υποψηφίων Δημάρχων κ.κ. Χρήστου Βερώνη και Αντ. Φιορεντίνου, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών κας Φραντζ. Κουνάνη, του Ευεργέτου του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Μάμαντος κ. Δημ. Ασημομύτη, καθώς και πλήθους ευσεβών Μυκονίων, που κατέκλυσαν το Ναό και τους αύλιους χώρους της Μονής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τους ύμνους της οποίας απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης κ. Γ. Καμαριάρης, της Χορωδίας «Αντιφωνικό Μέλος» και ο Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού Παναχράντου Χώρας, η εικόνα του Αγίου Μάμαντος μεταφέρθηκε λιτανευτικώς στο ομώνυμο Κοιμητηριακό Ναΰδριο της Ιεράς Μονής, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των εκεί αναπαυομένων Μοναζουσών.
Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε, επήνεσε και συνεχάρη τον Υπεύθυνο της Ιεράς Μονής, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, για την διαρκή μέριμνά του προς αυτήν και το επιτελούμενο εκεί έργο, ευχαρίστησε τους συναχθέντες πιστούς για την παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλους εύκρατο και ειρηνικό το αρξάμενο φθινόπωρο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει το μεσημέρι στην Ερμούπολη.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.