ΤΟΠΙΚΑ

Στην δικαιοσύνη οδηγεί η Ντίνα Σαμψούνη τον ρεπόρτερ «Πίκο Απίκο της Μυκόνου»

Στην δικαιοσύνη οδηγεί η Ντίνα Σαμψούνη τον ρεπόρτερ «Πίκο Απίκο της Μυκόνου»

Σε μια ιστορική παιδική σειρά της ΕΡΤ1  υπήρχε ένας ρεπόρτερ ο Πίκος Απίκος ,στην  Φρουτοπία, έψαχνε , ερευνούσε , αποκάλυπτε αλλά πάντα ο δυστυχής έμενε στην μέση.

Ο Πίκος Απίκος όμως πρόσεχε, δεν έγραφε ανακρίβειες, προσπαθούσε να μην θίγει πρόσωπα, καταστάσεις και θεσμούς αν δεν ήταν σίγουρος και φυσικά όταν δημοσίευε κάτι ήταν βέβαιος για τα γραφόμενα του, μάλιστα δεν δέχονταν  σωρεία διαψεύσεων και καταιγισμό καταγγελιών όπως διάφοροι Πίκοι Απίκοι που κυκλοφορούν τριγύρω μας.

Δημοσιεύματα που έκαναν καταγγελτικές αναφορές για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Μυκόνου και κυρίως περιστατικά με ασθενείς  προκάλεσαν άμεσα την έντονη  αντίδραση της προέδρου Ντίνας Σαμψούνη η οποία καταφεύγει στην δικαιοσύνη όπως αναφέρει σε σχετική της ανάρτηση.

Η δημοσιογραφία είναι δύσκολο λειτούργημα για να την εξασκείς και η καθημερινότητα σε εκθέτει ανεπανόρθωτα ειδικά στις τοπικές κοινωνίες αν δεν έχεις ιδέα πως γίνεται.

Γράφει η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας της Μυκόνου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΗΘΗ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ

Η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων και μηχανισμών -μέσω κατασκευασμένων και ψευδών συμβάντων- να πλήξουν το κύρος, την αξιοπιστία των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας και την δημιουργία ανασφάλειας και φόβου στην κοινωνία, αγγίζουν τα όρια της απόλυτης λασπολογίας, καταπατώντας κάθε <<δημοσιογραφικό>> κώδικα και δεοντολογία.

Η αναφερόμενη διακομιδή, πραγματοποιήθηκε με όλες τις ασφαλείς δυνατές προϋποθέσεις και συγκεκριμένα τόσο με εξοπλισμό δύο συσκευών χορήγησης οξυγόνου, ενός συμπυκνωτή και μιας φιάλης εφεδρικά, καθώς και συνοδεία γιατρού.

Επισημαίνουμε εδώ, ότι οι άμεσοι συγγενείς επικοινώνησαν μαζί μας και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα γραφόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραιατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του ΚΥ, παρά τα μεγάλα διαρθρωτικά, γενικά και ειδικά προβλήματα και συνθήκες στο πλαίσιο της νησιωτικότητας αλλά και του νησιού μας, προσφέρει τα μέγιστα και εφικτά που τελικά αποτιμώνται σε ανθρώπινες ζωές.

Οι σημαντικές βελτιώσεις του Κ.Υ. σήμερα σε σχέση με το παρελθόν, με την απρόσκοπτη επιμέλεια της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπ. Υγείας, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός αναγνωρισμένο από την πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως βέβαια και η προσδοκία αναβάθμισής του.

Τέλος βρισκόμαστε στην επεξεργασία της απόφασης για το αν οι λασπολόγοι κληθούν να δώσουν εξηγήσεις αρμoδίως και δεόντως και με τους κανόνες που ορίζει η έννομη τάξη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ,ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Κ.Υ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.