ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αμοργό αναβαθμίζουν ενεργειακά το Δημαρχείο

Στην Αμοργό αναβαθμίζουν ενεργειακά το Δημαρχείο

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο που διενεργήθηκε από την Διαχειριστική Αρχή της Π. Ν. Αιγαίου, υπεγράφη η απόφαση ένταξης του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου Αμοργού» στο πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027. (Απόφαση με Α.Π.: 5131/22-12-23 του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου).
Ο προϋπολογισμός ένταξης  του έργου ανέρχεται σε  389.360,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Με την υλοποίηση του έργου προβλέπεται ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης των  218 kWh / m2 και ετήσια μείωση εκπομπών CO2 της τάξης των   71,5 kg / m2. Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει :
– Θερμομόνωση του δώματος.
– Κατασκευή θερμοπρόσοψης εξωτερικής τοιχοποιίας.
– Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων
– Αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου για την θέρμανση του κτηρίου με αντλία θερμότητας.
– Εγκατάσταση πλήρους συστήματος κλιμαστισμού.
– Αντικατάσταση και αναβάθμιση εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού
-Παρεμβάσεις για την βελτίωση της προσβασιμότητας ΑμεΑ
Το έργο αυτό εκτός απ’ το προφανές θετικό περιβαλλοντικά και ενεργειακά πρόσημό του, θα συμβάλει σημαντικά και στην βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημαρχείου Αμοργού και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο Δήμος Αμοργού με την έναρξη του νέου έτους θα υποβάλει στην Διαχειριστική Αρχή της Π. Ν. Αιγαίου αίτημα για την έγκριση δημοπράτησης του έργου, ώστε να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.