BUSINESS

Στην 3η θέση ο Μυκονιάτης Αντώνης Δημοβασίλης στον διαγωνισμό «European Young Chef Award 2018

Στην 3η θέση ο Μυκονιάτης Αντώνης Δημοβασίλης στον διαγωνισμό «European Young Chef Award 2018
Μια ακόμη σημαντική διάκριση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019

Την 3η θέση κατέλαβε  ο νεαρός σεφ από την Μύκονο Αντώνης Δημοβασίλης  κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη του European Young Chef  2018 ,  που πραγματοποιήθηκε στο Galway της Ιρλανδίας στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης, παρουσιάζοντας  καινοτομίες  σε παραδοσιακά πιάτα από τις περιφέρειες τους.

Την 1η θέση και τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ για το 2018  κατέκτησε  o  Chef  Andreas Bjerring  από την Δανία  ,  την  2η θέση   κατέκτησε η   Chef  Andriuc Andra  από Ρουμανία  και  την 3η θέση ο Chef  Αντώνης Δημοβασίλης από την Μύκονο.

Η συμμετοχή του Αντώνη Δημοβασίλη  στον διαγωνισμό  «European Young Chef  2018»  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στρατηγικό εταίρο της ΠΝΑΙ στον δρόμο για την απόκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Ο Αντώνης Δημοβασίλης, εργάζεται στο SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στην Μύκονο με την κατεύθυνση του excecutive  chef  Άκη Αμυρά και την επίβλεψη του master  chef  Χρήστου Αθανασιάδη έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με το πιάτο του «Αρχέγονον»  (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς).

Οι νεαροί φιναλίστ παρουσίασαν  τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους και διαγωνίστηκαν  για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2018.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε  το παραδοσιακό πιάτο των διαγωνιζομένων και την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  η διαγωνιστική διαδικασία, κατά την οποία έπρεπε οι σεφ να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή το ίδιο πιάτο αλλά με νέα καινοτόμα προσέγγιση, διατηρώντας την ίδια ακριβώς γεύση.

Να υπενθυμίσουμε ότι  o  Αντώνης Δημοβασίλης  είναι ο φιναλίστ που προέκυψε από τον τελικό διαγωνισμό στην Σύρο στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσία της Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2019 Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Νίκου Χριστοφόρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί ημιτελικοί διαγωνισμοί σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο στους οποίους συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι νέοι σεφ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η νέα γενιά του Νοτίου Αιγαίου συνεχώς αποδεικνύει πως στοχεύει ψηλά. Στη ζωή είναι σημαντικό να θέτουμε στόχους και να τους υπηρετούμε, εργαζόμενοι σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να συγχαρώ τον Αντώνη Δημοβασίλη που εκπροσώπησε επάξια τα νησιά μας και διακρίθηκε μέσα στην πρώτη τριάδα, ανάμεσα σε ταλαντούχους εκπροσώπους των έτερων γαστρονομικών περιφερειών της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να προβάλει τα νησιά μας ως παγκόσμιους τουριστικού προορισμούς και μέσα από τον γαστρονομικό της πλούτο και σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται δίπλα της ανθρώπους με αγάπη για τη δουλειά τους όπως ο Αντώνης Δημοβασίλης.»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας και τιςεντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφπου την εκπροσωπούν στο European Young ChefAward, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνήςγαστρονομικός διαγωνισμός το 2019, χρονιάπου υπηρετεί και τον Τίτλο της ΓαστρονομικήςΠεριφέρειας της Ευρώπης  να διεξαχθείστο Νότιο Αιγαίο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.