ΤΟΠΙΚΑ

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. οι «ποντικοί» της Μυκόνου, διέπραξαν 39 διαρρήξεις με λεία αξίας 320.000 ευρώ

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. οι «ποντικοί» της Μυκόνου, διέπραξαν 39 διαρρήξεις με λεία αξίας 320.000 ευρώ

Πολυτελή ρολόγια, κοσμήματα, επώνυμες τσάντες αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, χρυσά κολιέ και δακτυλίδια με πολύτιμους λίθους. Είναι η λεία των χρυσοδάκτυλων διαρρηκτών που «άδειαζαν» ενοικιαζόμενες βίλες στη Μύκονο.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ακόμα και θερμικές κάμερες για την παρακολούθησή τους κατά τις βραδινές ώρες.

Όπως φαίνεται στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, τα μέλη της συμμορίας φορούσαν κουκούλες και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των τουριστών για να είναι σίγουροι ότι θα απουσιάζουν την ώρα των επιθέσεων.

Ο «κοριός» της Αστυνομίας άκουσε τις συνομιλίες τους στο τηλέφωνο την ώρα που ετοιμάζονταν να «χτυπήσουν» βίλες.

Οι διάλογοι

Διαρρήκτης 1: Είμαι από την άλλη μεριά αλλά κοίτα τι ωραία δωμάτια. Έχει φώτα σε κάθε χώρο, τα έχω ελέγξει γι’ αυτό σε πήγα εκεί.

Διαρρήκτης 2: Είναι δύο διαφορετικά δωμάτια. Αυτό που έχει τις μεγάλες πισίνες… Έλα να φύγουμε καλύτερα σε μία άλλη μεριά γρήγορα…

Για να μην γίνονται αντιληπτοί χρησιμοποιούσαν δικό τους λεξιλόγιο. Όταν έλεγαν «πάμε για καφέ» ή πάμε για δουλειά» εννοούσαν ότι είναι έτοιμοι για διάρρηξη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εφτά συλλήψεις αντρών αλβανικής καταγωγής, που κατηγορούνται για 39 διαρρήξεις με λεία που ξεπερνά τις 320.000 ευρώ.

Θύμα της συμμορίας έπεσε και 37χρονος επιχειρηματίας από το Ντουμπάι, ο οποίος είχε νοικιάσει βίλα στο Καλό Λιβάδι. Οι χρυσοδάκτυλοι διαρρήκτες παραβίασαν παράθυρο, μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσαν πορτοφόλια με μετρητά, κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας και ένα «έξυπνο» ρολόι.

Θύμα κλοπής και ένας 63χρονος επιχειρηματίας από τον Λίβανο, ο οποίος νοίκιαζε βίλα στον Πάνορμο, με τους δράστες να αφαιρούν χρηματικό ποσό και δύο μεγάλης αξίας κινητά τηλέφωνα

Οι αστυνομικοί επιστρέφουν πλέον τα κλοπιμαία στους ιδιοκτήτες τους.

dikaiologitika.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.