ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στα ύψη οι τιμές της βενζίνης στα νησιά

Στα ύψη οι τιμές της βενζίνης στα νησιά

Στα ύψη διατηρούνται οι τιμές στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων, παρά την υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως την καλοκαιρινή σεζόν οι τιμές των καυσίμων στους τουριστικούς προορισμούς θα είναι αυξημένες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης στις 31 Μαΐου ήταν στα 1,642 ευρώ το λίτρο και από την αρχή του χρόνου έχει αυξηθεί κατά 16,5 λεπτά το λίτρο, καθώς στις 4 Ιανουαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,477 ευρώ το λίτρο.

Ενδεικτικά, στο Καστελόριζο σήμερα η τιμή της βενζίνης είναι στο 1,998 ευρώ το λίτρο.

Στην Σαντορίνη 1,989 ευρώ το λίτρο, στη Μύκονο 1,959 ευρώ, στη Νάξο 1,95 ευρώ, στην Κάλυμνο η αμόλυβδη είναι στα 1,88 ευρώ, στην Κω φτάνει στα 1,879 ευρώ, στη Ρόδο πωλείται μέχρι και 1,859 ευρώ, κ.ο.κ.

Αλλά η πορεία των εγχώριων τιμών δεν ακολουθεί τις διεθνείς τιμές. Στις αρχές του χρόνου, η τιμή του πετρελαίου Brent ήταν στα 57,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ σήμερα ύστερα από ένα πολύμηνο σερί ανόδου έχει σχεδόν επιστρέψει σε αυτά τα επίπεδα.

Για την ακρίβεια, στις 31 Μαΐου είχε καταγραφεί αξία στα 61,10 δολάρια το βαρέλι. Είχε προηγηθεί στις 26 Απριλίου η υψηλότερη τιμή του πετρελαίου από το ξεκίνημα του 2019 και αυτή ήταν τα 74,14 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι από τις 26 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου το Brent υποχώρησε κατά 17%, αλλά η μείωση αυτή δεν φάνηκε στην ελληνική αγορά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.