ΤΟΠΙΚΑ

Στα ύψη οι κρατήσεις για την Μύκονο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Στα ύψη οι κρατήσεις για την Μύκονο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι προ-κρατήσεις σε όλη τη χώρα, φθάνοντας σε ποσοστό έως και 94% στα νησιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή από Παρασκευή 2 Ιουνίου και επιστροφή Δευτέρα 5 Ιουνίου, για αυτοτελείς κατοικίες ή/και διαμερίσματα (όχι βίλες) κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια, εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατήσεων είναι Έλληνες, οι οποίοι προγραμματίζουν να αποδράσουν το προσεχές τριήμερο.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estatesστην ηπειρωτική χώρα, καταγράφονται ποσοστά προ-κρατήσεων που κυμαίνονται από 75% έως 94% και στη νησιωτική χώρα από 77% έως 93%. Η Πελοπόννησος καταγράφει συνολικά ποσοστά προ-κρατήσεων στο 74%, οι Κυκλάδες 91%,τα Νησιά του Ιουνίου 92% και στη Χαλκιδική 86%. Εκτιμάται, δε, ότι στις περιοχές τόσο της ηπειρωτικής χώρας, όσο και στη νησιωτική χώρα που καταγράφουν προ-κρατήσεις από 75% έως και 85%, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις που θα αγγίξουν ακόμη και το 100%.

Τα υψηλά αυτά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελείς κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς προορισμούς είναι περιορισμένη, καθώς και το γεγονός της υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, να αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων.

  • Μύκονος: Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90% με τη δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζουν τις 2.479 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 447 έως 1.048€ και διαμορφώνεται ανάλογα το είδος του ακινήτου και τη περιοχή. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 40τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 102τμ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.