ΤΟΠΙΚΑ

Στα θρανία από 1η Σεπτεμβρίου – Ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία

Στα θρανία από 1η Σεπτεμβρίου – Ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία

Όλα τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τη νέα σχολική χρονιά, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Κλειδώνει το άνοιγμα των σχολείων την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει έναρξη της νέας χρονιάς με επαναλήψεις για κάλυψη των κενών στη φετινή διδακτέα ύλη. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας συνέστησε στους μαθητές να μην καταστρέψουν τα φετινά βιβλία.

Παράλληλα προχωράει η διαδικασία για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ και προσλήψεις αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μόνο φέτος οι αναπληρωτές σε όλες τις βαθμίδες ξεπέρασαν τους 30.000.

Παράλληλα, εκφράζεται αισιοδοξία ότι δεν θα χρειαστεί το κλείσιμο σχολικών μονάδων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Έτσι προβλέπεται κατάτμιση των τάξεων σε μικρότερα τμήματα και εκ περιτροπής λειτουργία τους, σε συνδιασμό και με τα εξ αποστάσεως μαθήματα για όσους μαθητές θα απουσιάσουν.

dikaiologitika.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.