ΤΟΠΙΚΑ

Στα νησιά του Αιγαίου ποντάρει η Jet2 για το 2023

Στα νησιά του Αιγαίου ποντάρει η Jet2 για το 2023

Στον ελληνικό τουρισμό και για το επόμενο καλοκαίρι ποντάρει ο βρετανικός όμιλος της Jet2, δίνοντας μάλιστα έμφαση τόσο στην Αθήνα όσο και στους νησιωτικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας σε συνάντηση εργασίας που είχαν με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο για την προετοιμασία της επόμενης τουριστικής περιόδου, η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει κατά 10% περίπου, περαιτέρω την χωρητικότητά της για τους νησιωτικούς προορισμούς της εν λόγω περιφέρειας.

«Αυξάνουμε την αεροπορική χωρητικότητά μας προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου γιατί πιστεύουμε σε αυτήν την Περιφέρεια» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής των αεροδρομίων και των τουριστικών οργανισμών του ομίλου, Janice Mather. Σύμφωνα με την ίδια από τις 203.000 αεροπορικές θέσεις που η Jet2 έθεσε στη διάθεση των επισκεπτών του Νοτίου Αιγαίου το 2019, η εταιρεία δέσμευσε 379.000 θέσεις το 2022, μια αύξηση της τάξης του 87%, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τις 410.000 την επόμενη χρονιά.

«Η επιπλέον αύξηση των θέσεων μετά από μία πολύ δυνατή χρονιά αποτυπώνει την εμπιστοσύνη ενός κορυφαίου τουριστικού οργανισμού σε έναν ώριμο και σοβαρό προορισμό, που προετοιμάστηκε μεθοδικά και δούλεψε σκληρά για να πετύχει μέσα στη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του τουρισμού. Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, αποδείξαμε στην πράξη ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο και σήμερα απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, που υπήρξε συλλογική. Ένας ακόμα τέτοιος καρπός είναι αυτή η εμπιστοσύνη ενός τουριστικού οργανισμού που διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών προς τα νησιά μας και η οποία μεταφράζεται σε περαιτέρω αύξηση των αεροπορικών θέσεων για το 2023» δήλωσε σχετικά ο κ. Χατζημάρκος.

Να θυμίσουμε ότι ο βρετανικός αερομεταφορέας, Jet2 επένδυσε περαιτέρω στο σύνολο των ελληνικών προορισμών, διαθέτοντας το φετινό καλοκαίρι 1,1 εκατ. θέσεις από και προς την Ελλάδα, αυξημένες κατά 86% σε σχέση με το 2019.

Πέρα μάλιστα από τις πτήσεις σε νησιωτικούς προορισμούς προορισμούς όπως Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Κω, Μύκονο, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο αλλά και στην περιφέρεια (Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Πρέβεζα) το διευρυμένο πρόγραμμα της εταιρείας περιελάμβανε φέτος και την Αθήνα, ως νέο προορισμό, με 4 εβδομαδιαία δρομολόγια μεταξύ της ελληνικής πρωτεύουσας και των αεροδρομίων του Birmingham και του Manchester τα οποία ξεκίνησαν στις 14 Απριλίου.

πηγη insider.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.