ΤΟΠΙΚΑ

Στα Κουφονήσια για την μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου

Στα Κουφονήσια για την μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου
Αρκετοί ανάμεσα τους και Μυκονιάτες ταξίδεψαν στα Κουφονήσια να τιμήσουν την γιορτή του Αγίου Γεωργίου

Σε ένα εντυπωσιακό και παραδοσιακό σκηνικό γιορτάστηκε τη Δευτέρα 23 Απριλίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο πολιούχος του Κουφονησίου Άγιος Γεώργιος.

Το νησί για ακόμα μια χρονιά φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχτηκε τους επισκέπτες από τα γύρω νησιά, που βρέθηκαν στο Κουφονήσι και μαζί με τους κατοίκους γιόρτασαν τον Άι Γιώργη παρουσία του σεβασμιότατου Θήρας-Αμοργού-Κουφονησίων και νήσων κ.κ Αμφιλοχίου.

Μετά τη λειτουργία έγινε η περιφορά της εικόνας και ο επιτάφιος με τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου.
Εντυπωσιακή ήταν η εικόνα που δημιουργούσαν τα καΐκια που συμμετείχαν συνοδεύοντας την λιτανεία κοντά στην ακτή με αναμμένα καπνογόνα και φωτοβολίδες κρότου και λάμψης.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, Γιάννης Βρούτσης και Κατερίνα Μονογυιού,ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος Κουφονησίου Αντώνης Κωβαίος, ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Ατζαμόγλου Μιλτιάδης και ο Νίκος Γκέλος.

Σημαντική ήταν και η παρουσία πολλών Μυκονιατών που ταξίδεψαν στα Κουφονήσια κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.