BUSINESS

Στα 6.500 ευρώ το τετραγωνικό οι τιμές πώλησης

Στα 6.500 ευρώ το τετραγωνικό οι τιμές πώλησης
– Σύμφωνα με έρευνα και ανάλυση των στοιχείων για τις τιμές αγοράς και μίσθωσης, η Μύκονος παρέχει τις υψηλότερες αποδόσεις στη Μεσόγειο

Πρωταγωνιστής στην αγορά πολυτελών κατοικιών με τις υψηλότερες αποδόσεις το «νησί των ανέμων» – Σύμφωνα με έρευνα και ανάλυση των στοιχείων για τις τιμές αγοράς και μίσθωσης, η Μύκονος παρέχει τις υψηλότερες αποδόσεις στη Μεσόγειο

Ο γκριζομάλλης επιχειρηματίας χαμογέλασε καθώς ο ήλιος «έπεφτε» μέσα στην θάλασσα. Η θέα από την κατοικία που είχε μόλις αγοράσει προς την Χώρα της Μυκόνου και το λιμάνι ήταν απλά καθηλωτική εκείνη την ώρα, που η πορτοκαλιά σφαίρα έβαφε θαρρείς το μπλε του Αιγαίου.
Ο κτηματομεσίτης πίσω του -από τους πλέον έμπειρους στο νησί των ανέμων- χαμογελούσε και αυτός, αδιόρατα. Είχε πουλήσει την συγκεκριμένη βίλα των 1000 τ.μ. αντί επτά εκατομμυρίων ευρώ στο νησί που έχει γίνει το Ελ Ντοράντο του real estate τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την έκθεση της Algean Property και την ανάλυση των στοιχείων για τις τιμές αγοράς και μίσθωσης η Μύονος παρέχει τις υψηλότερες αποδόσεις στην Μεσόγειο. Αφήνει πίσω της διάσημα θέρετρα όπως το Σεν Τροπέ, την Σαρδηνία, το Κάπρι και την Κυανή Ακτή αυτός ο ξερόβραχος του Αιγαίου στον οποίο αγοράζεις σπίτι πληρώνοντας 6.500 ευρώ ανά τ.μ.

Πέρυσι το καλοκαίρι πουλήθηκαν τριάντα κατοικίες στο νησί των ανέμων με τιμές που ξεκινούσαν από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ και έφτασαν τα επτά εκατομμύρια.
Ο τζίρος από τις πωλήσεις πολυτελών κατοικιών εικάζεται ότι ξεπέρασε τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ την τελευταία σεζόν, με πελάτες κυρίως ισχυρούς του χρήματος από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μάλιστα αρκετοί από τους νέους ιδιοκτήτες νοικιάζουν τις κατοικίες τους για μεγάλο διάστημα του καλοκαιριού, με τιμές που μπορούν να φτάσουν ακόμη και τις δώδεκα χιλιάδες ευρώ τηην ημέρα. Επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να κάνουν αργά ή γρήγορα μια απόσβεση της επένδυσής τους στο «χρυσό» νησί των Κυκλάδων, που μεταλάσεται χρόνο με τον χρόνο.

patrastimes.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.