ΤΟΠΙΚΑ

Σπουδαία δωρεά του αντιδημάρχου Μιλτιάδη Ατζαμόγλου που προάγει τον πολιτισμό του νησιού

Σπουδαία δωρεά του αντιδημάρχου Μιλτιάδη Ατζαμόγλου που προάγει τον πολιτισμό του νησιού

Στα πλαίσια της ενίσχυσης της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού της Μυκόνου ο Αντιδήμαρχος Ατζαμόγλου Μιλτιάδης προχώρησε στη δωρεά προς την χορευτική ομάδα «Βεγγέρα» του Απολλωνίου Συλλόγου ενός αντίγραφου φορεσιάς της εθνικής Ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένη.

Η χορευτική ομάδα Βεγγέρα στο άμεσο μέλλον θα ταξιδέψει στη Γερμανία όπου και θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των ομογενών Ελλήνων για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Πολιτισμός θεωρείται βασικός πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης σε ένα νησί όπως η Μύκονος.

Το νησί μας έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει, να προάγει και να «παράγει» πολιτισμό μέσα απ’ τους ανθρώπους της, αλλά και τους φορείς πολιτισμού που διαθέτει.

Με αυτούς έχει την δυνατότητα να κινητοποιεί και να ευαισθητοποιεί τους δημότες προς νέες κατευθύνσεις και να δημιουργεί ταυτότητα, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες της Μυκόνου επιδρούν θετικά στην τοπική κοινωνία, ικανοποιούν τις ανάγκες για δημιουργικότητα, διευρύνουν τα πνευματικά ενδιαφέροντα, και εξανθρωπίζουν την κοινωνική ζωή.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.