ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρό το ενδεχόμενο πλέον να κλείσει η μονάδα της αιμοκάθαρσης στη Μύκονο

Σοβαρό το ενδεχόμενο πλέον να κλείσει η μονάδα της αιμοκάθαρσης στη Μύκονο
Μεγάλη η ανησυχία στους ασθενείς και στις οικογένειες τους στο ενδεχόμενο να κλείσει η μονάδα

Στην ενημέρωση ότι η μονάδα της αιμοκάθαρσης που λειτουργεί στη Μύκονο θα κλείσει μετά την 28η Οκτωβρίου προχώρησαν οι αρμόδιοι προς τους ασθενείς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε αναρτήσεις τους καθημερινά.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι ανησυχίες καθώς πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας θέμα.

Διαβάστε τι αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Αθηνά Παλαιοχωρίτη σε ανάρτηση της:

«Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, λυπάμαι που αναγκάζομαι να αναφέρω την αιμοκάθαρση και το μέλλον της υπηρεσίας στο νησί μας. Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών, όλοι ακούσαμε τις υποσχέσεις, περί βελτίωσης και διασφάλισης της αιμοκάθαρσης στο νησί μας. Ήταν μια υπόσχεση που μας έδωσε ελπίδα, σε εμάς και σε αυτές τις υπόλοιπες οικογένειες που βιώνουμε το ίδιο.

Ωστόσο, είμαι λυπημένη που ανακοινώνω ότι μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές, μας ενημερώθηκε ότι η 28η Οκτωβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας της υπηρεσίας αιμοκάθαρσης στο νησί μας. Αυτή η εξέλιξη με προκαλεί θλίψη και ανησυχία, καθώς η αιμοκάθαρση είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς κατοίκους μας.

Συνειδητοποιώ τη σημασία του τουρισμού για την οικονομία της κοινότητάς μας, αλλά ταυτόχρονα αναρωτιέμαι αν οι ανάγκες των τοπικών κατοίκων υποβάλλονται σε δεύτερη μοίρα. Μήπως η νήσος μας υπηρετεί μόνο τον τουρισμό, ενώ παλεύουμε μάταια για τη διατήρηση των σημαντικών υπηρεσιών μας;

Καλώ όλους τους εκπροσώπους μας να εξετάσουν προσεκτικά αυτήν την απόφαση και να διασφαλίσουν ότι οι ιατρικές ανάγκες μας θα λαμβάνουν την απαιτούμενη προσοχή. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε την υγεία και την ευημερία όλων όσοι ζουν εδώ.»


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.