ΤΟΠΙΚΑ

SOS εκπέμπει ο δήμαρχος από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών

SOS εκπέμπει ο δήμαρχος από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών
Ο κ. Κουκάς ζητάει την άμεση αύξηση των ενστόλων στο νησί προκειμένου να γίνει και πάλι ασφαλές.

SOS εκπέμπει ο δήμαρχος της Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μέσω επιστολής που έστειλε στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, έπειτα από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών που πλήττουν το νησί των Κυκλάδων.

Πιο πρόσφατο περιστατικό αποτελεί η ληστεία ενός πανάκριβου ρολογιού, αξίας 200.000 ευρώ, το οποίο ανήκε σε 55χρονο Σαουδάραβα δημοσιογράφο. Ο άτυχος άνδρας έπεσε θύμα επίθεσης, ενώ οι δράστες κατάφεραν να του αποσπάσουν το πανάκριβο ρολόι. Μάλιστα, η επίθεση θυμίζει τη μέθοδο της ιταλικής συμμορίας που πέρυσι το καλοκαίρι είχε μετακομίσει στο νησί των ανέμων και πραγματοποιούσε καταδρομικές επιθέσεις.

Η Μύκονος αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες, ωστόσο τα κρούσματα κλοπών βλάπτουν τη φήμη του νησιού. Ο κ. Κουκάς ζητάει την άμεση αύξηση των ενστόλων στο νησί προκειμένου να γίνει και πάλι ασφαλές.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως και φέτος έχουν εμφανιστεί αυξημένα κρούσματα κλοπών και ληστειών στο νησί μας με θύματα τόσο επισκέπτες, όσο και μόνιμους κατοίκους. Επειδή το νησί μας αποτελεί πόλο έλξης τουριστών παγκοσμίως και παράλληλα τη βιτρίνα της μας στο εξωτερικό, ενώ επιπλέον συμβάλει στην ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού, παρακαλούμε σε συνέχεια της συνεργασίας μας, που έχουμε με το Α.Τ Μυκόνου, το οποίο κάνει προσπάθειες να ανταποκριθεί, αλλά αδυνατεί λόγω της υποστελέχωσης, όπως έγκαιρα εγκρίνετε την άμεση απόσπαση τουλάχιστον πέντε αστυνομικών υπαλλήλων για τους θερινούς μήνες με εμπειρία στα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας για την έγκαιρη και οριστική πάταξη του φαινομένου και εμείς από την πλευρά μας, θα τους παρέχουμε δωρεάν και διαμονή για όσο διάστημα διαρκέσει η απόσπαση τους».
πηγη mononews.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.