ΤΟΠΙΚΑ

ΣΟΚ:Γνωστό beach restaurant λειτουργούσε με αδήλωτες ταμειακές!

ΣΟΚ:Γνωστό beach restaurant λειτουργούσε με αδήλωτες ταμειακές!
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν «κομμένες» 1.130 αποδείξεις αξίας άνω των 85.000 ευρώ, από μηχανισμούς... αδήλωτους στην εφορία

Ένα βήμα παραπάνω κάνουν πλέον οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όταν επισκέπτονται για έλεγχο καταστήματα σε τουριστικές περιοχές.

Το πρώτο είναι να δουν, αν έχουν κοπεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο αποδείξεις.

Το δεύτερο είναι να ελέγξουν τη γνησιότητααυτών. Αν δηλαδή η ταμειακή μηχανή ή ο φορολογικός μηχανισμός, όπως ονομάζεται, είναι νόμιμος και δηλωμένος.

Αυτό έλεγξαν και το βράδυ της Παρασκευής σε γνωστό beach restaurant στην Μύκονο. Αφού είδαν ότι σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν αποδείξεις, προχώρησαν στον έλεγχο των φορολογικών μηχανισμών.

Εκεί, διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση είχε μεν κόψει 1.130 αποδείξεις, συνολικής αξίας 85.450 ευρώ, αυτές, όμως, είχαν εκδοθεί από μηχανισμούς, οι οποίοι δεν ήταν δηλωμένοι στην εφορία!

Με άλλα λόγια ο τζίρος αυτός δεν καταγράφεται πουθενά και ο ΦΠΑ πηγαίνει στις τσέπες των ιδιοκτητών, οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος για τα συγκεκριμένα ποσά.

Αμέσως, επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ ανά μηχανισμό.

Ταυτόχρονα, άρχισε έλεγχος σε βάθος, ώστε να διαπιστωθεί πρώτον αν και πού έχει καταχωρηθεί αυτός ο τζίρος, και δεύτερον να καταγραφεί η ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης.

Πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.