ΤΟΠΙΚΑ

Σκέψεις να ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα τα μαγαζιά της εστίασης

Σκέψεις να ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα τα μαγαζιά της εστίασης

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά, στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά με την πορεία της νόσου και δεν υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι, η αρχική πρόβλεψη για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης έχει προσδιορισθεί για την 1η Ιουνίου. Αντίθετα, για τις μετακινήσεις στα νησιά, δεν έχει καθορισθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thetoc, όλα αναμένεται να κριθούν τα επόμενα 24ωρα, όταν στο Μαξίμου λάβουν τα πρώτα δεδομένα και τις εκτιμήσεις των ειδικών. Στην κυβέρνηση τονίζουν πως όλα θα γίνουν βήμα – βήμα με προσεχτικό και υπεύθυνο τρόπο.

“Θα βλέπουμε πώς εξελίσσεται ανά εβδομάδα η κατάσταση και θα αποφασίζουμε για το επόμενο βήμα. Αν χρειαστεί να σταματήσουμε ένα βήμα θα το εξετάσουμε. Αν χρειαστεί να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, και αυτό θα το εξετάσουμε. Θα πηγαίνουμε σταδιακά” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στον ΣΚΑΙ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.