ΤΟΠΙΚΑ

Σκάφος εξαιτίας ρήγματος προσάραξε στην Ρήνεια

Σκάφος εξαιτίας ρήγματος προσάραξε στην Ρήνεια

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον υπεύθυνο της Μαρίνας Μυκόνου για προσάραξη του Ε/Γ -Τ/Ρ -Ι/Φ σκάφους «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν.Π. 11591 με έντεκα (11) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ» ν. Ρήνειας.

Οι επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους, στη ξηρά, ενώ από την προσάραξη δημιουργήθηκε ρήγμα στο σκάφος και ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Άμεσα από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Τ.Μ. 170, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ προσαραγμένο σε βραχώδη ύφαλο.

Στη συνέχεια, οι επιβαίνοντες του «ΖΕΦΥΡΟΣ» μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον νέο λιμένα Μυκόνου και καταδυτικό συνεργείο προέβη σε εργασίες απάντλησης των υδάτων και στεγανοποίησης του ρήγματος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.