ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η λίστα των χωρών για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα – Το σχέδιο για ένα «covid-free» καλοκαίρι

Σήμερα η λίστα των χωρών για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα – Το σχέδιο για ένα «covid-free» καλοκαίρι

Πότε ανοίγουν τα χερσαία σύνορα – Σε λειτουργία η πλατφόρμα travel.gov.gr για τους τουρίστες –«Πρωτιά» της Ελλάδος ως προς τις αναζητήσεις για διεθνείς πτήσεις – Αγωνία για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Να κατασβέσει όλες τις «εστίες» πιθανής μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού επιχειρεί η κυβέρνηση, με τον πήχη της επιτυχούς πρώτης φάσης για την Ελλάδα να στέκεται ψηλά για όλο το κυβερνητικό σχήμα.

Παλεύοντας σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, υγειονομικές και τουριστικές υποδομές έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβερνητικής προσπάθειας, με τους υπουργούς να «αλώνουν» σχεδόν καθημερινά τα νησιά.

Μετά την επίσκεψη στη Ρόδο και το Καστελόριζο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην Κω βρέθηκε χθες ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, καλωσορίζοντας μαζί με τον φακό της «Bild» την πρώτη πτήση TUI στο νησί τη φετινή, δύσκολη, αλλά «ασφαλή χρονιά», τη στιγμή που στην Λήμνο, τη Σκιάθο και τη Σκύρο βρέθηκε χθες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του στα 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας της χώρας απέναντι στην πανδημία ενόψει της κλιμάκωσης του τουριστικού κύματος με επίκεντρο τα ελληνικά νησιά, απασχόλησε χθες και την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των χωρών, από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα από αύριο, 1η Ιουλίου, μετά τις σχετικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο ΕΕ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.