ΤΟΠΙΚΑ

«Σημαντικό βήμα στην πορεία προς μια νέα εποχή»

«Σημαντικό βήμα στην πορεία προς μια νέα εποχή»
O Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στα εγκαίνια της διασύνδεσης της Μυκόνου με το ηπειρωτικό σύστημα.

Ως «σημαντικό βήμα στην πορεία προς μια νέα εποχή» περιέγραψε τα έργα διασυνδέσεων στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στα εγκαίνια της διασύνδεσης της Μυκόνου με το ηπειρωτικό σύστημα, που πραγματοποιήθηκαν στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στο νησί.

Ο Υπουργός υπενθύμισε ότι πριν από περίπου τρεις μήνες, στη Σύρο, έγιναν τα εγκαίνια της πρώτης φάσης του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα, παρουσία του Πρωθυπουργού.

«Σήμερα, η ένταξη της Μυκόνου στην ομάδα των διασυνδεδεμένων νησιών, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της φάσης αυτής», επεσήμανε ο κ. Σταθάκης. Τα κέρδη της εν λόγω διασύνδεσης θα κυμαίνονται σε εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Εκτίμησε δε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί και η διασύνδεση της Κρήτης, που θα αποφέρει όπως είπε, τεράστια οφέλη για όλη τη χώρα. Ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι έτσι θα ελαφρυνθεί ο λογαριασμός των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, που σήμερα κυμαίνεται στα 600 με 700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ παράλληλα προκύπτουν σημαντικά οφέλη στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αύξηση της συμμετοχής των νησιών στην παραγωγή ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές.

Το έργο των διασυνδέσεων αποτελεί, άλλωστε, μέρος της ευρύτερης ενεργειακής στρατηγικής, που κεντρικό στόχο έχει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο της «Συμφωνίας των Παρισίων» αλλά και σε εκείνο της ΕΕ.

cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.