ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικό βήμα για το ζήτημα της επίλυσης της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων στα νησιά

Σημαντικό βήμα για το ζήτημα της επίλυσης της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων στα νησιά

Το στεγαστικό πρόβλημα στα νησιά, κυρίως για τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και πολλούς ιδιώτες, ειδικά νέα ζευγάρια είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους και πρέπει να λυθεί με άμεσες και γενναίες αποφάσεις της Πολιτείας.

Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα της χθεσινής ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, όπου παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργος Χατζημάρκος, αποφασίστηκε να προταθεί η θεσμοθέτηση ειδικής κατηγορίας χρήσεων γης με κύρια χρήση την κατοικία, σε ζώνες που θα χωροθετούνται στη νησιωτική ενδοχώρα έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολεοδόμησης με αυξημένο συντελεστή δόμησης και με σύντομες διαδικασίες.

Παράλληλα να υπάρχουν πρόσθετα θεσμικά και οικονομικά κίνητρα, οι νέες αυτές κατοικίες που θα δημιουργηθούν να διατίθενται κατά προτεραιότητα στους δημόσιους υπαλλήλους που μετακινούνται ή διορίζονται στα νησιά μας, αλλά και σε όσους ιδιώτες.

Αυτή η πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί, είτε από τα υπό ανάθεση νέα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, είτε από την αναθεώρηση των υφισταμένων.

Τονίζει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς σχετικά:

«Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την προσπάθεια που καταβάλλουμε εδώ και αρκετά χρόνια για τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων με την παροχή ενίσχυσης με δημοτικούς πόρους και βεβαίως την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητάμε την καθιέρωση κοινωνικής κατοικίας.

Η Μύκονος με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ήδη έχει δρομολογηθεί θα μπορεί να είναι από τα πρώτα νησιά που θα επιλύσει και αυτό το πρόβλημα.

Μετά τις θέσεις και τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η Πολιτεία οφείλει να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.