ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντική μείωση στα τροχαία τον Μάρτιο

Σημαντική μείωση στα τροχαία τον Μάρτιο
Μηνιαία στατιστικά δεδομένα Οδικής Ασφάλειας και Αστυνομικών Δράσεων - Σημαντική μείωση καταγράφεται στα τροχαία ατυχήματα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του μηνός Μαρτίου του 2019, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Μάρτιο 2019 σημειώθηκαν 12 τροχαία ατυχήματα, έναντι 20 με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2018. Ειδικότερα σημειώθηκαν:

 • Ένα (1) θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 4 το 2018)

 • Δύο (2) σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2018)

 • Εννέα (9) ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 12 το 2018)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου το μήνα Μάρτιο 2019 καταγράφηκαν 12 παθόντες, έναντι 25 με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2018.

Ειδικότερα καταγράφηκαν:

 • Ένας (1) θάνατος (έναντι 4 το 2018)

 • Δύο (2) σοβαρά τραυματίες (έναντι 4 το 2018)

 • Εννέα (9) ελαφρά τραυματίες (έναντι 17 το 2018)

Επισημαίνεται ότι, οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και οι παράγοντες που επιτείνουν τις συνέπειές τους είναι:

 1. Η υπερβολική ταχύτητα

 2. Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού

 3. Η παραβίαση της προτεραιότητας

 4. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

 5. Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

 6. Η οδήγηση χωρίς χρήση κράνους και προστατευτικής ζώνης

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων – δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Μάρτιο του 2019 πραγματοποιήθηκαν (25.257)τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (976)παραβάσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.