ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ενόψει της τουριστικής περιόδου

Σημαντικές αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ενόψει της τουριστικής περιόδου

Εν όψη της τουριστικής περιόδου 2023 και για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός του παραδοσιακού οικισμού (Χώρα), η τροφοδοσία και ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων θα γίνεται μέχρι τις 11:30 το πρωί με τελευταία έξοδο στις 12:00 το μεσημέρι όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξαίρεση αποτελούν τα ευπαθή προϊόντα καθώς και τα φάρμακα που θα έχουν δικαίωμα εισόδου στη Χώρα μεταξύ 14:00- 15:00 το μεσημέρι.

Για τη λήψη των αποφάσεων προηγήθηκε συνάντηση με τους επαγγελματίες ώστε να υπάρχει ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ των επαγγελματιών και της Δημοτικής Αρχής για την εξεύρεση των πιο ουσιαστικών παρεμβάσεων.

Μεταξύ άλλων και στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και το σεβασμό απέναντι στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας θα πρέπει να τηρηθούν οι ροές κατευθύνσεων έτσι όπως έχουν αποφασιστεί για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα στα σοκάκια.

Τέλος για την έγκαιρη διεκπεραίωσης της τροφοδοσίας καθώς και του ανεφοδιασμού παρακαλούνται οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον παραδοσιακού οικισμού να έχουν τα τραπεζοκαθίσματα τους εντός των εγκεκριμένων τετραγωνικών μέτρων που τους έχουν παραχωρηθεί.

Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο είναι ο πιο καταλυτικός παράγοντας για άλλη μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.