ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σημαντικές ανακοινώσεις σήμερα – Επιστρέφουν στην κανονικότητα οι Κυκλάδες

Σημαντικές ανακοινώσεις σήμερα – Επιστρέφουν στην κανονικότητα οι Κυκλάδες

Ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα θα γίνει σήμερα Τετάρτη 12/5 με τις ανακοινώσεις που θα ανάψουν το πράσινο φως, ώστε από την προσεχή Παρασκευή να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις και να ανοίξει ο τουρισμός. Οι σημερινές επίσημες ανακοινώσεις αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων καθώς σχετίζονται με τις μετακινήσεις και τον τουρισμό.

Καταρχάς θα ανακοινωθεί ότι από αυτή την Παρασκευή 14/5 θα μετακινούμαστε χωρίς sms στο 13033 το οποίο ελπίζουμε να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τα αυτονόητα.

Έτσι, θα ψωνίζουμε κανονικά ενώ αλλάζει και το ωράριο κυκλοφορίας που θα φτάσει ως τις 00.00, με πιθανότατα να υπάρξει σύντομα επέκταση έως τις 00.30.

Από την Παρασκευή απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με κάθε μέσο. Η σύσταση θα είναι να γίνονται με αρνητικό τεστ οι χερσαίες μετακινήσεις με οχήματα, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα απαιτείται τεστ στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, όπως συμβαίνει με τις αεροπορικές, με το πιθανότερο σενάριο να είναι να απαιτείται σελφ τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το Σάββατο 15/5 ανοίγει ο τουρισμός για τουρίστες με μοριακό τεστ 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ μέχρι τις 25 Ιουνίου όλοι οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών άνω των 10.000 κατοίκων, εκτός Κρήτης, χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό, θα έχουν εμβολιαστεί και μάλιστα κυρίως με το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.