ΤΟΠΙΚΑ

Σεβόμαστε τη νομιμότητα αλλά ζητούμε τα ίδια αντανακλαστικά και σε αυτά που οφείλει η Πολιτεία στη Μύκονο.

Σεβόμαστε τη νομιμότητα αλλά ζητούμε τα ίδια αντανακλαστικά και σε αυτά που οφείλει η Πολιτεία στη Μύκονο.
Κ. Κουκάς: «Η Μύκονος θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνίστρια και τα επόμενα χρόνια»

Στη χθεσινή συνέλευση του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) που συμμετείχα στην Αθήνα, αναδείχθηκαν οι βασικοί πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη στη χώρα μας:
– Αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών, που χαρακτηρίζονται ως αναντίστοιχες των αναγκών.
– Επίλυση της χρονίζουσας εκκρεμότητας του χωροταξικού ζητήματος.
– Βιώσιμη Ανάπτυξη και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα.
– Προώθηση των προορισμών μέσα από συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τουριστικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, και τον ΣΕΤΕ.

Πολλά από αυτά στη Μύκονο έχουν ήδη ξεκινήσει (Ειδικό Πολεοδομικό σχέδιο, στοχευμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αναβάθμιση αεροπορικών και λιμενικών υποδομών, περιβαλλοντική εκπαίδευση) και αρκετά σχεδιάζονται. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που η Πολιτεία αποφάσισε να θέσει ως προτεραιότητα την εφαρμογή της νομιμότητας στο νησί, επιβάλλεται και η ταχύτερη προώθηση όλων των άλλων ζητημάτων που επίπονα διεκδικούμε (αναβάθμιση βασικών υποδομών, αύξηση της χρηματοδότησης, στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και του Δήμου με προσωπικό, διαχείριση των παράλιων μας, κίνητρα για τους δημόσιους υπαλλήλους, ενίσχυση υποδομών υγείας, παιδείας & αθλητισμού κ.α)

Κάθε κρίση αποτελεί και μια ευκαιρία. Η τοπική μας κοινωνία σέβεται την νομιμότητα και όποιους έστω και καθυστερημένα αποφάσισαν να την επιβάλουν, επιζητεί όμως αντίστοιχα αντανακλαστικά και σε αυτά που οφείλει η Πολιτεία σε έναν κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό που προβάλει για δεκαετίες τη χώρα σε όλο τον κόσμο. Κανόνες, μέτρο και σεβασμός το τρίπτυχο της ουσιαστικής συνεργασίας Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών κοινωνιών. Πρώτος εγώ θα προασπίζομαι και θα προβάλλω τις ομορφιές, αλλά και τις ανάγκες του τόπου μου. Η Μύκονος θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνίστρια και τα επόμενα χρόνια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.