ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο Ποντιακών χορών στη Μύκονο

Σεμινάριο Ποντιακών χορών στη Μύκονο

Σεμινάριο Ποντιακών Χορών από τον εξαίρετο δάσκαλο και αξιοσέβαστο στο χώρο του, κύριο Γιώργο Σαραφίδη (Ένωση Ποντίων Σουρμένων) έγινε στη Μύκονο το Σαββατοκύριακο.

Η ομάδα του κυρίου  Σαραφίδη του οποίου είχε την τιμή να συμμετάσχει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 καθώς και σε πολλές τιμητικές συμμετοχές για την Ελλάδα έδωσε τα φώτα του στους Ποντιακούς χορούς.

Γράφουν χαρακτηριστικά τα μέλη της Μυκονιάτικης Βεγγέρας.

«Στον απόηχο ενός δημιουργικού Σαββατοκύριακου μετά το διήμερο σεμινάριο Ποντιακών χορών με τον δάσκαλο Κο Σαραφίδη Γιώργο μόνο θετικά συναισθήματα προσμετριούνται.Πέρα από τα βήματα των χορών, την ιστορία τους, την προέλευσή τους, την σύγκριση του τότε με το τώρα και την ονομασία τους, πήραμε ένα πολύ σημαντικό μάθημα , στο τι είναι χορευτική οντότητα και τι χορευτικό σύνολο.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό το Σαββατοκύριακο που μας έδωσε τροφή για σκέψη, τον δάσκαλό Κο Σαραφίδη που μας έκανε την τιμή να έρθει στο νησί μας αλλά και τα μέλη των χορευτικών ομάδων που πλημμύρισαν τις αίθουσες χορού.
Μείνετε συντονισμένοι…..έπεται συνέχεια σύντομα»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.