ΤΟΠΙΚΑ

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Κωνσταντίνου Κουκά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Κωνσταντίνου Κουκά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 36.774.940,50  ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΚΑΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Δημαρχείο Μυκόνου ανάμεσα στο Δήμαρχο κ. Κουκά και τους βουλευτές Κυκλάδων του Σύριζα κ. Συρμαλένιο και κ. Συρίγο.

Η συζήτηση αφορούσε την πρόοδο που έχει σημειώσει η παρούσα Δημοτική Αρχή από το 2015 έως σήμερα κυρίως όσον αφορά τα έργα που έχουν εγκριθεί προς χρηματοδότηση, καθώς και το πρόσφατο αίτημα για την παρουσία Εισαγγελέα στο νησί, το καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος κ. Κουκάς ενημέρωσε τους βουλευτές για τις επιτυχείς εντάξεις του Δήμου Μυκόνου σε προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως ο Φιλόδημος όπου εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση τέσσερα έργα, το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου όπου εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση ένα έργο, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο όπου εντάχθηκαν τέσσερα έργα.

Στη συνέχεια ο κ. Κουκάς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που αφορούν το Πράσινο Ταμείο και τις δράσεις τουπεριβαλλοντικού ισοζυγίου ενημέρωσε τους βουλευτές για τουπόμνημα που έστειλε πρόσφατα στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη διεκδικώντας το ποσό ύψους 36.774.940,50 εκ. ευρώ, που αντιστοιχεί στη Μύκονο, βάση της νομοθεσίας από τα εισπραχθέντα πρόστιμα και παράβολα των αυθαιρέτων, ώστενα επιστραφεί μέσα από την κατάρτιση ειδικών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, αποκλειστικά για το νησίτης Μυκόνου. Με τον  τρόπο αυτό θα υλοποιηθούν έργα για την αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, την πολεοδομική ανάπλαση, την αναβάθμιση και την προστασίατου πολιτιστικού, φυσικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος του νησιού.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Μυκόνου ενημέρωσε τους δύο βουλευτές  για το αίτημα που έχει αποστείλει στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την παρουσία Εισαγγελέα κατά τους θερινούς μήνες στο νησί. Ο Εισαγγελέας θα μπορεί να συντονίζει όλους τους ελεγκτικούς  μηχανισμούς, πέραν της αστυνομίας, θα συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση αυτόφωρων αδικημάτων και θα τονώσει ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας στο νησί, το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.