ΤΟΠΙΚΑ

Σε σχολεία της Μυκόνου κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά

Σε σχολεία της Μυκόνου κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά

Γεγονός είναι εδώ και λίγες μέρες το πρώτο «λουκέτο» σε τμήματα σχολείων, καθώς εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού και αυτό συνέβη στη Βόρειο Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι για να κλείσουν – έστω και προσωρινά – τα σχολικά τμήματα θα πρέπει διαπιστωμένα να έχουν προσβληθεί από τον ιό τουλάχιστον οι μισοί μαθητές της τάξης. Αν τα κρούσματα είναι λιγότερα, οι μαθητές που κόλλησαν κορονοϊό θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους για δέκα ημέρες.

Πάντως, ο καθηγητής Μάριος Λαζανάς τόνισε  ότι το μέτρο αυτό είναι υπό σκέψη και άφησε ανοιχτή την πιθανότητα να αναθεωρηθεί. Ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο μέτρο υπήρξε προβληματισμός από την έναρξη της σχολικής χρονιάς κυρίως από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι είναι υπερβολικό και ότι μένουν απροστάτευτοι τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» τα παιδιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα νόσησαν 3.559 παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών.

Στις Κυκλάδες το ξεκίνημα της σχολικής περιόδου έφερε και τα πρώτα κρούσματα του covid 19 στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Κι αυτό συμβαίνει στα περισσότερα νησιά του νομού, ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, τα σχολικά τμήματα δεν κλείνουν πλέον αν δε νοσήσουν οι μισοί μαθητές.

Κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Σύρο, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Σαντορίνη και σε άλλα νησιά, με τους γονείς των παιδιών να ενημερώνουν τις διευθύνσεις των σχολείων και να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα. Μέχρι στιγμής, δεν παρατηρούνται φαινόμενα πολύ μεγάλης διασποράς στα σχολεία του νομού ώστε να εγκυμονούνται άμεσοι κίνδυνοι αναστολής λειτουργίας τμημάτων.

Ωστόσο, τίποτε δε μπορεί να θεωρείται δεδομένο καθώς ακόμη βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σχολικής περιόδου, ο χειμώνας είναι μπροστά μας, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών δεν είναι εμβολιασμένα, ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού για τους οποίους δεν υπάρχουν ακόμη εμβόλια.
πηγη Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.