ΤΟΠΙΚΑ

Σε πλειστηριασμό συγκρότημα κατοικιών στον Αη Γιάνννη δίπλα στη θάλασσα

Σε πλειστηριασμό συγκρότημα κατοικιών στον Αη Γιάνννη  δίπλα στη θάλασσα

Ένα συγκρότημα κατοικιών στη Μύκονο βγαίνει σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα. Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Διακόφτη, και ειδικότερα στη θέση «Kόρφος Άνω Διακόφτης».

Σύμφωνα με το newmoney.gr, βρίσκεται κοντά στην παραλία του Ορνού που κατά τους θερινούς μήνες συγκεντρώνει πληθώρα τουριστών καθημερινάκαθώς αποτελεί μια εκ των πολυσύχναστων οργανωμένων παραλιών του «νησιού των ανέμων», ενώ στην άμεση και στην ευρύτερη περιοχή του ακινήτου υπάρχουν μερικές από τις πλέον υπερπολυτελείς βίλες και πολλά πολυτελή καταλύματα.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται σε ύψωμα και σε απόσταση 300 μέτρων σε ευθεία από τη θάλασσα, προς την οποία διαθέτει ανεμπόδιστη θέα.

 

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, το αγροτεμάχιο είναι εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και έχει επιφάνεια 6.090 τ.μ. Το γήπεδο δεν είναι άρτιο σήμερα ως προς τα γεωμετρικά του στοιχεία και δεν είναι οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και την απόφαση ΣτΕ με αριθμό 3628/2009.

Εντός του αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί συγκρότημα τριών πολυτελών κατοικιών, ενώ σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση εκτίμησης η οικοδομική άδεια προέβλεπε μία κατοικία. Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, η οικοδομική άδεια προέβλεπε υπόγειο 232 τ.μ. ,ισόγειο 205 τ.μ. και πρώτο όροφο 36,60 τ.μ. Στην πράξη, όμως, το υπόγειο που στην οικοδομική άδεια προβλεπόταν ως βοηθητικός χώρος έγινε ισόγειος χώρος κύριας χρήσης, το ισόγειο πρώτος όροφος και ο πρώτος όροφος δώμα.

Ακόμη, υπάρχει πισίνα και άλλες υποδομές (δεξαμενές νερού, μηχανοστάσια, διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου κ.α.) που δεν προβλέπονταν στην άδεια και φέρονται ως αρρύθμιστες. Έτσι, το πρόστιμο υπολογίζεται από την έκθεση εκτίμησης στις 200.000 ευρώ και αφαιρείται από την αξία (και την τιμή εκκίνησης) του ακινήτου.

Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 14 Δεκεμβρίου 2022, με επισπεύδουσα την Intrum. Η κατάσχεση έγινε για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης) και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 2.125.000 ευρώ.

Πηγη newmoney.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.