ΤΟΠΙΚΑ

Σε νοσοκομείο της Αθήνας θα διακομιστεί το κρούσμα της Μυκόνου

Σε νοσοκομείο της Αθήνας θα διακομιστεί το κρούσμα της Μυκόνου
Σοβαρός ο κίνδυνος της διασποράς στην μικρή και κλειστή κοινωνία της Μυκόνου

Η κατάσταση αρχίζει να δυσκολεύει στο νησί καθώς μετά τα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά για την 70χρονη κάτοικο της Άνω Μεράς ότι είναι θετική στον κορονοιό οι τοπικές αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μυκόνου , αναλαμβάνουν από σήμερα μετά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το έργο της ιχνηλάτησης των επαφών της γυναίκας που νόσησε με τον ιό.

Θα πρέπει άμεσα  να ελεγχθούν όλα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες και να απομονωθούν, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, μιας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διασποράς της νόσου στην μικρή κοινωνία του νησιού της Μυκόνου.

Το πρώτο κρούσμα Covid 19 στο νησί είναι σύμφωνα με πληροφορίες μόνιμη κάτοικος Μυκόνου. Η ηλικιωμένη, που έχει χάσει τον σύζυγό της ζει στην περιοχή της Άνω Μεράς και σκιαγραφείται ως πρόσωπο χαμηλών τόνων. Αυτό που προβληματίζει τις αρμόδιες αρχές είναι το γεγονός ότι δεν φαίνεται να είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό και άρα πιθανότατα προσεβλήθη απο άτομο ή άτομα που βρίσκονται στη Μύκονο και είναι είτε ασυμπτωματικοί φορείς του ιού, είτε εμφάνισαν ελαφρα συμπτώματα στα οποία δεν έδωσαν σημασία. Κάτι που ουσιαστικά μπορεί να θεσει ένα μεγάλο μέρος του νησιού σε καραντίνα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.