ΤΟΠΙΚΑ

Σε λειτουργία η ενδιάμεση λύση του αριθμού άμεσης ανάγκης 112

Σε λειτουργία η ενδιάμεση λύση του αριθμού άμεσης ανάγκης 112

Ξεκίνησε σήμερα, όπως είχε προαναγγελθεί, η εφαρμογή της ενδιάμεσης λύσης του ευρωπαϊκού αριθμού 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων στα κινητά σε όλη την επικράτεια, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Η εκπαίδευση όσων στελεχώνουν την υπηρεσία ολοκληρώθηκε και ήδη από το πρωί εστάλησαν μηνύματα που προειδοποιούν για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική εντολή είχε δώσει εντολή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτει 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στις 12 Ιουλίου, τονίζοντας ότι ο αριθμός 112 θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και καιρό και πως θα λειτουργήσει έως το τέλος του χρόνου.

Κατά τη δοκιμαστική λειτουργία της εφαρμογής, στις 31 Ιουλίου, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είχαν τονίσει ότι η ενεργοποίηση της εφαρμογής θα γινόταν εντός του χρονοδιαγράμματος του ενός μήνα που είχε θέσει ο πρωθυπουργός ώστε να υπάρξει η ενδιάμεση λύση. «Ένα χρόνο μετά το Μάτι, το ελάχιστο το οποίο η πολιτεία χρωστά στους Έλληνες πολίτες είναι να μπορέσει να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε όλες τις κρίσεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αλλά οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», είχε επισημάνει ο κ. Πιερρακάκης.

Μέχρι το τέλος του χρόνου που έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την τελική λειτουργία του 112, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης θα στέλνονται μηνύματα και CB (Cell Broadcast) και SMS.

H «ενδιάμεση λύση», η οποία τίθεται σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους που θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε
απόλυτη ετοιμότητα να αποστέλλει μηνύματα σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος, προκειμένου οι πολίτες να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή.

Αυτή την στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί ο αυτόματος γεωεντοπισμός του τηλεφώνου που καλεί, κάτι που θα γίνεται άμεσα στην τελική λειτουργία του 112, αν και τώρα είναι δυνατή μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που συνεργάζονται με τα συντονιστικά κέντρα.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.