ΤΟΠΙΚΑ

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από και προς την Μύκονο

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από και προς την Μύκονο

Θυελλώδεις βόρειοι/βορειοανατολικοί άνεμοι επικρατούν σήμερα, Δευτέρα 19/12 στο Αιγαίο και σε πολλές περιοχές κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Η ισχυρότερη ριπή ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 109 χλμ/ώρα.

Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 19/12.

καιρος, ταχυτητα ανεμου, ριπες ανεμου, meteo

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, λόγω ισχυρών ανέμων

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα 9 μποφόρ.

Τα χαρακτηριστικά του καιρού δε θα διαφοροποιηθούν σε μεγάλο βαθμό αύριο. Το πρωί της Τρίτης θα ξεκαθαριστεί αν θα ταξιδέψουν ή όχι τα πλοία.

Καιρός: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

Διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα και αύριο σε σχέση με τις προηγούμενες «ανοιξιάτικες» ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές (χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά), την πολύ σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και την επικράτηση τοπικά θυελλωδών βοριάδων.

Σήμερα παρατηρήθηκε «βουτιά» του υδράργυρου κατά 8-10 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κατά 12 βαθμούς περίπου στον Έβρο, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά (μετά το μεσημέρι στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα) και ενδεχομένως νωρίς το πρωί σε περιοχές του Έβρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει βαθμιαία πτώση και η ελάχιστη τιμή της στις περισσότερες περιοχές θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο η μέγιστη τιμή δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 18 βαθμούς, στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.