ΤΟΠΙΚΑ

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Μυκόνου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Μυκόνου
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή του στο έργο MOSES, το οποίο ξεκίνησε επίσημα πραγματοποιώντας την εναρκτήρια διαδικτυακή συνάντηση στις 14 και 15 Ιουλίου 2020.
Το MOSES είναι έργο έρευνας και καινοτομίας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση,στο πλαίσιο του Προγράμματος Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020). Στο πλαίσιο του έργου συμμετέχουν 17 εταίροι από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ενίσχυσητης ναυτιλίας μικρών αποστάσεων στην ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα. Η ομάδα του MOSESεπιδιώκει να επιτύχει πέρα από την τεχνολογική εξέλιξη και την εφαρμοσμένητεχνογνωσίαεπιτυγχάνοντας ένανστόχο που διαφορετικά θα ήταν ανέφικτος και αρκετά δαπανηρόςσε επίπεδο μεμονωμένων προσπαθειών.
Το MOSES συντονίζεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και στοχεύει να ενισχύσεισημαντικά τη συνιστώσα των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεωνστηνευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού εμπορευματοκιβωτίων αντιμετωπίζονταςπροβλήματα  που σχετίζονται με τη διαχείρισηκαι τη λειτουργία μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το MOSES θα ακολουθήσει μια διπλή στρατηγική υλοποίησης, η οποία συνίσταται στη μείωση του συνολικού χρόνου για την προσόρμισηστα λιμάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών(TEN-Tnetwork) και στην τόνωση της χρήσης υπηρεσιών τροφοδοσίας σε μικρά λιμάνια, τα οποία έχουν περιορισμένη ή καθόλου υποδομή για τη φορτοεκφόρτωση πλοίων.
Για την επίτευξη των στόχων του, το έργο MOSES θα εφαρμόσει τις ακόλουθες καινοτομίες:
Για το σκέλος των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων, η σχεδίασηενός καινοτόμου, υβριδικούηλεκτρικούπλοίου τροφοδοσίας σχεδιασμένο να ταιριάζει με κυρίαρχες επιχειρηματικές προτάσειςστον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων.
Για τις προβλήτες βαθέων υδάτων, η υιοθέτηση ενός αυτόνομου συστήματος ελιγμών και ελλιμενισμού πλοίων (MOSES AutoDock).
Μια πλατφόρμα ψηφιακής συνεργασίας (πλατφόρμα MOSES).
Η συνεισφορά του Δ.Λ.Τ. Μυκόνου στο συνολικό έργο έγκειται στην αναγνώριση των αναγκών των τελικών χρηστών, οι οποίες θα συμβάλλουν στον καθορισμό των προδιαγραφών και απαιτήσεων των καινοτομιών του έργου. Επιπλέον, το Δ.Λ.Τ. Μυκόνου θα συμβάλλει στον εντοπισμό βέλτιστων περιπτώσεων χρήσης των καινοτομιών του έργου, καθώς και στην ανάπτυξη συγκεκριμένων και βιώσιμων επιχειρηματικών προτάσεων. Επίσης, λόγω της μικτής χρήσης μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων του λιμένα του, το Δ.Λ.Τ. Μυκόνου θα συμμετάσχει στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, καθώς και στην ανάπτυξη ενός αυτόματου συστήματος χειρισμού ρυμουλκού.
Το MOSESείναι ένα φιλόδοξο έργο, το οποίο διαθέτει σημαντικό δυναμικό καινοτομίας στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη. Οι δυνατότητές του για καινοτομία καλύπτουν τόσο τις πτυχές σχεδιασμού πλοίων, όσο και τα εργαλεία λογισμικού και τα συνοδευτικά μοντέλα διακυβέρνησης για τη βελτίωση των σχετικών διαδικασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας. Γεφυρώνοντας τομείς της επιστήμης, βιομηχανίας, ναυτιλίας, εφοδιαστικής και λειτουργίας λιμένων, το MOSESθα παρέχει ένα εύφορο έδαφος για την ανταλλαγή δεξιοτήτων και εξειδικευμένης γνώσης,ενθαρρύνοντας τη μεταφορά τεχνολογίας/τεχνογνωσίας και ενσωματώνονταςουσιαστικέςσυνέργειες μεταξύ των εταίρων.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε:
Νικόλαος Χρ. Βαρδαλάχος
E-mail: nvardala@mykonosports.gr
Τηλ: +30 22890 28935
Διάρκεια:
1 Ιουλίου 2020–30 Ιουνίου 2023 (36 μήνες)
Συνολική Χρηματοδότηση:
8.122.150 Ευρώ
Συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
8.122.150 Ευρώ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.