BUSINESS

Σχεδόν πλήρης άρση των capital controls: Αναλυτικά οι αλλαγές

Σχεδόν πλήρης άρση των capital controls: Αναλυτικά οι αλλαγές

Την σχεδόν πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων από την προσεχή Δευτέρα, τρία και πλέον χρόνια μετά την επιβολή τους, προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έστειλε την σχετική απόφαση προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ από την 1η Οκτωβρίου αίρεται κάθε μηνιαίο όριο στην ανάληψη μετρητών εντός Ελλάδος. Οι αναλήψεις στο εξωτερικό θα περιορίζονται στα 5.000 ευρώ ανά μήνα.

Το ποσό που θα μπορούν να μεταφέρουν οι πολίτες στο εξωτερικό – σε οποιοδήποτε νόμισμα – υπερδιπλασιάζεται στα 10.000 ευρώ, έναντι 3.000 ευρώ που είναι σήμερα. Το εν λόγω όριο αφορά κάθε φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι εκτός Ελλάδας.

Οι αλλαγές διευκολύνουν
τις επαγγελματικές συναλλαγές με το εξωτερικό καθώς επιχειρήσεις και επιτηδευματίες θα έχουν το δικαίωμα να εμβάσουν καθημερινά εκτός Ελλάδος έως 100.000 ευρώ, ανά συναλλαγή και ανά πελάτη. Έως σήμερα το αντίστοιχο όριο είναι 40.000 ευρώ.

Τέλος, θα επιτρέπεται η μεταφορά στο εξωτερικό χρηματικών ποσών που αποτελούν κέρδη και μερίσματα προερχόμενα από κεφάλαια εξωτερικού, που επενδύονται στην Ελλάδα μετά τη δημοσίευση της απόφασης, έως ποσοστού 100% του επενδεδυμένου κεφαλαίου για κάθε ημερολογιακό έτος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.