ΤΟΠΙΚΑ

Σαρηγιάννης: Από μέσα Σεπτεμβρίου η πανδημίας θα πάρει διαστάσεις λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Σαρηγιάννης: Από μέσα Σεπτεμβρίου η πανδημίας θα πάρει διαστάσεις λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Όσα είπε ο καθηγητής για την πανδημία, τη μετάλλαξη Δέλτα και την επίπτωση των διακοπών

«Φυσικό» χαρακτήρισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, το γεγονός ότι θα υπάρξει έξαρση του κορωνοϊού και λόγω μετάλλαξης Δέλτα, όταν οι εκδρομείς γυρίσουν από τις διακοπές, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως εξήγησε, αυτό που αναμένουν οι ειδικοί να συμβεί είναι, κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτέμβρη, να υπάρχει μια σχετική ύφεση της πανδημίας καθώς θα υπάρξει κορύφωση μέχρι τα τέλη του Αυγούστου.

Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, δεν οφείλεται τόσο στις τουριστικές ροές αλλά στις παραθεριστικές.

Η ύφεση που θα παρατηρηθεί κατά τις δύο πρώτες βδομάδες του επόμενου μήνα, σχετίζεται κατά τον καθηγητή με το γεγονός πως η επιστροφή από τις διακοπές συνεπάγεται το τέλος της χαλάρωσης των διακοπών και άρα κάποιο περιορισμό των συναναστροφών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.