ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ρεκόρ ακρίβειας στις Κυκλάδες το πετρέλαιο θέρμανσης. Υποτονική η ζήτηση πανελλαδικά

Ρεκόρ ακρίβειας στις Κυκλάδες το πετρέλαιο θέρμανσης. Υποτονική η ζήτηση πανελλαδικά

Υποτονική είναι η ζήτηση και παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης μέχρι στιγμής εξαιτίας δύο λόγω. Καταρχάς, ο χειμώνας δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή του, ωστόσο, ο σημαντικότερος λόγος είναι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, γεγονός που θα αφήσει πολλά νοικοκυριά χωρίς θέρμανση.

Οι τιμές συνεχίζουν να είναι απαγορευτικές για πολλούς καθώς η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 1,142 ευρώ ενώ στην Αττική η μέση τιμή, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Οικονομίας διαμορφώνεται στα 1,125 ευρώ το λίτρο. Ωστόσο σε Δωδεκάνησα, Θεσπρωτία και Ευρυτανία η τιμή κινείται πάνω από 1,20 ευρώ το λίτρο. Στις Κυκλάδες μάλιστα η τιμή ξεπέρασε το 1,30 ευρώ το λίτρο, επιβεβαιώνοντας ότι στο νομό μας πωλείται το ακριβότερο πετρέλαιο.

Οδηγίες για την προμήθεια του πετρελαίου

Για να μην πέσουμε θύματα εταιρειών που δεν τηρούν τις προδιαγραφές είναι καλό να επιλέξουμε με προσοχή την εταιρεία-πράτηριο διανομής πετρελαίου. Ρωτήσαμε γνωστό εκπρόσωπο της αγοράς διανομής πετρελαίου από την εταιρεία Hellas Fuel, τον κο Παππά Σωτήριο και μας έδωσε μερικά απλά tips για το τι πρέπει να προσέξουμε και τι πρέπει να κάνουμε πριν την αγορά και την παραλαβή πετρελαίου.

• Φροντίστε να κάνετε την απαραίτητη συντήρηση καυστήρα μια φορά το χρόνο για μικρότερη κατανάλωση καυσίμου άρα εξοικονόμηση χρημάτων.

• Κάντε έρευνα αγοράς και συγκρίνετε τις τιμές των πρατηρίων της περιοχής σας.

• Επιλέξτε ένα πρατήριο που διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας. Λάβετε υπόψιν σας επίσης την τιμή, την εξυπηρέτηση και την αξιοπιστία.

• Είναι καλό η παραλαβή να γίνεται από άτομο που γνωρίζει τη διαδικασία. Προτιμήστε να υπάρχουν περισσότερα του ενός άτομα.

• Το χρώμα του πετρελαίου είναι κόκκινο και διαυγές.

• Μάθετε πως μπορείτε να υπολογίσετε την ποσότητα του πετρελαίου. Πολλαπλασιάστε τις διαστάσεις της δεξαμενής σας (μήκος x πλάτος x ύψος) για να δείτε πόσα λίτρα χωράει συνολικά και πόσα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Αν για παράδειγμα είχαμε μια δεξαμενή με μήκος 2 μέτρα, ύψος 1 μέτρο και πλάτος 1 μέτρο τότε 2 x 1 x 1 = 2000 κυβικά μέτρα άρα η δεξαμενή χωράει 2.000 λίτρα άρα 20 λίτρα ανά εκατοστό.

• Μετρήστε παρουσία εκπροσώπου του πρατηρίου το ύψος του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν ξεκινήσει η παραλαβή και αφού ολοκληρωθεί (3-5 λεπτά μετά ώστε να έχει ηρεμήσει η επιφάνεια του πετρελαίου).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.