ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ αεροδιακομιδών φέτος από τα νησιά

Ρεκόρ αεροδιακομιδών φέτος από τα νησιά
Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός διακομιδών ασθενών, είτε από αέρος είτε με πλωτά μέσα, από τα νησιά

«Ελευσίνα, Κως, Ρόδος, Ηράκλειο, Σαντορίνη, πίσω στην Ελευσίνα και Ασκληπιείο Βούλας. Μας μένει η επιστροφή στη βάση μας και είναι η σειρά μας πάλι», ανέφερε σε ανάρτησή του στις 5 Αυγούστου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γιατρός των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ. Αλλος «ιπτάμενος» γιατρός περιέγραφε πώς εξελίχθηκε η βάρδια της 29ης Ιουλίου: από την Ελευσίνα στην Κύθνο, από την Κύθνο στην Τήνο και επιστροφή στην Ελευσίνα. Από την Ελευσίνα στη Μύκονο και επιστροφή. Από την Ελευσίνα στα Χανιά. «Δουλειές γραφείου…» όπως λένε μεταξύ τους.

Φέτος ο αριθμός των αεροδιακομιδών αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ τουλάχιστον δεκαετίας, ακολουθώντας την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας. Ενδεικτικά, την Τετάρτη 3 Αυγούστου, μόνο από τα νησιά των Κυκλάδων έγιναν 23 αεροδιακομιδές, ενώ την ίδια ημέρα έγιναν και 11 διακομιδές με πλωτά μέσα. Από την αρχή του έτους έως και το τέλος Ιουλίου, το «σμήνος ΕΚΑΒ» της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε 571 αποστολές κατά τη διάρκεια των οποίων διακομίσθηκαν 721 ασθενείς. Δηλαδή περισσότεροι από όσους είχαν διακομισθεί με τα ίδια μέσα πέρυσι καθόλη τη διάρκεια του έτους (συνολικά 640 ασθενείς). Περισσότερες από τις μισές αεροδιακομιδές έγιναν με τα δύο αεροπλάνα και τα δύο ελικόπτερα που δώρισε στο ΕΚΑΒ το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το 2019, μια χρονιά με επίσης μεγάλο τουριστικό κύμα, έγιναν 900 αεροδιακομιδές με μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας για 1.271 ασθενείς.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.