ΤΟΠΙΚΑ

” O Αυγουστής και η νύχτα με τις Γιαλούδες” της Δήμητρας Σικινιώτου-Νάζου

” O Αυγουστής και η νύχτα με τις Γιαλούδες” της Δήμητρας Σικινιώτου-Νάζου

” O Αυγουστής και η νύχτα με τις Γιαλούδες” της Δήμητρας Σικινιώτου-Νάζου.
Το τελευταίο παραμύθι της Δήμητρας Νάζου για μικρούς και μεγάλους, έκδοση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, διατίθεται στα βιβλιοπωλεία Βιβλιοχώρα και Μύλος. Εικονογράφηση Μάκης Μωράκης. Τιμή πώλησης 12 ευρώ.

Ο Νικόλαος Πολίτης, πατέρας της Λαογραφίας γράφει για τις Γιαλούδες της Μυκόνου: ” Σε μια ρεματιά που λέγεται Ρουνουνάρα, κοντά στη Χώρα, πλένουν όλη την ημέρα οι Γιαλούδες. Είναι νέες ασπροφόρες και πολλές γυναίκες τις είδαν να πλένουν και να απλώνουν τα ρούχα τους στον ήλιο για να τα στεγνώσουν. Και σε άλλα μέρη της Μυκόνου, κοντά σε στέρνες ή ρέματα, είδαν πολλές Γιαλούδες το καλοκαίρι να πλένουν. Μα άμα το καταλάβουν ότι τις είδε κάποια γυναίκα, αμέσως εξαφανίζονται.”

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.