ΤΟΠΙΚΑ

“Mykonian Pastoral” στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου

“Mykonian Pastoral” στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου
Ένα cast από αυθεντικούς Μυκονιάτες θα μοιραστούν μαζί μας μια άγνωστη Μύκονο

Ο Π.Α.Κ.Ο. “Γ.ΑΞΙΩΤΗΣ” προβάλει την ταινία της Eliana Abravanel “Mykonian Pastoral” στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου ΠΑΚΟ Γ Αξιώτης το Σάββατο 8.30μμ.
Το «Mykonian Pastoral» είναι μια κιβωτός του Νώε, όπου οι τελευταίοι αυτόχθονες ενός από τα πιο κοσμοπολιτικά νησιά στον κόσμο, αναζητούν καταφύγιο μαζί με τα ζωντανά τους, από τον τουριστικό κατακλυσμό που απειλεί να τους αφανίσει. Συνεχιστές των παραδόσεων μιας άλλη εποχής, αυτοί και τα ζωντανά τους μας προσκαλούν σε ένα πιο απλό και πιο αργό κόσμο, όπου ακόμα και η πιο άχαρη δουλειά φαντάζει μεγαλειώδης και πολύτιμη.

Ένα cast από αυθεντικούς Μυκονιάτες θα μοιραστούν μαζί μας μια άγνωστη Μύκονο, που μοιάζει περισσότερο με αντικατοπτρισμό: ένα άχρονο, γαλήνιο μέρος, όπου ο χρόνος δεν είναι χρήμα και η ήρεμη καθημερινότητα είναι πιο πολύτιμη κι απ’ το χρυσάφι.
Μια ταινία φόρος τιμής στα έμψυχα του τόπου αυτού, στους ανθρώπους και
τις ιστορίες τους, αυτές τις μικρές στιγμές αλήθειας, που όσο ταπεινές, άλλο τόσο είναι και μεγαλόψυχες.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.