ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν λύσεις να μην χαθεί η σχολική χρονιά

Ψάχνουν λύσεις να μην χαθεί η σχολική χρονιά
Προς ματαίωση οδεύει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το ενδεχόμενο να χαθεί η σχολική χρονιά για μαθητές και φοιτητές, τονίζοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει όλη τα ενδεχόμενα ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τις χαμένες σχολικές ώρες.

Συγκεκριμένα τόνισε πως “δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος, θα ολοκληρωθεί καλά η σχολική χρονιά. Η αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες μπορεί να καλυφθεί με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα με την κατάργηση των περιπάτων στην οποία έχουμε ήδη προβεί που είναι δυο ημέρες το μήνα.

Θα αναπροσαρμόσουμε τις διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά στα σχολεία άρα θα είναι πιο εντατική η διαδικασία της μάθησης. Υπάρχουν σχολεία που έχουν κλείσει για ένα διάστημα άρα εκ των πραγμάτων θα πάμε σε πάνω από δυο εβδομάδες. Εκεί υπάρχουν περαιτέρω εργαλεία που έχουμε στην φαρέτρα μας όπως τη χρήση ημερών των διακοπών του Πάσχα. Προφανώς υπάρχει το σενάριο αν επιμηκυνθεί το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να υπάρχει παράταση σχολικού έτους και μείωσης της ύλης. Είναι πάρα πολλά τα σενάρια”. 

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν φέτος οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.