ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία Δράσης: Βερώνης=Τοξικότητα

Πρωτοβουλία Δράσης: Βερώνης=Τοξικότητα
Καυστική ανακοίνωση του συνδυασμού Πρωτοβουλία Δράσης εναντίον του Χρήστου Βερώνη

Ανακοίνωση-απάντηση  πριν λίγη ώρα για τον συνδυασμό Πρωτοβουλία Δράσης για όλα όσα νωρίτερα είχε αναφέρει ο Χρήστος Βερώνης

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βερώνης = Τοξικότητα

Από το Δεκέμβριο του 2021 η Δικαιοσύνη έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις μεταδημοτεύσεις στο Δήμο Μυκόνου.

Με απόλυτο τρόπο και μετά από ενδελεχή και διπλή έρευνα η Ελληνική δικαιοσύνη με τελεσίδικη απόφαση έβαλε στο αρχείο τις καταγγελίες του υποψηφίου Δημάρχου κ. Χρήστου Βερώνη για δήθεν παράνομες μεταδημοτεύσεις στις προηγούμενες εκλογές του 2019.
Συγκεκριμένα τόσο ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών όσο και ο Εισαγγελέας Εφετών, έκριναν την υπόθεση άνευ ουσιαστικού αντικειμένου να προχωρήσει περαιτέρω και την αρχειοθέτησαν ήδη από το 2021. Το γεγονός αυτό το γνωρίζει ο κύριος Βερώνης από τότε, αλλά δεν το δημοσιοποίησε ποτέ.
Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι ελέγχθηκαν όχι μόνο οι τρεις μεταδημοτεύσεις που αρχικά είχε καταγγείλει ο κ. Βερώνης, αλλά όλες οι μεταδημοτεύσεις χωρίς να βρεθεί απολύτως τίποτα μεμπτό.
Και τα ερωτήματα που παραμένουν είναι:
– Γιατί ο καταγγέλλων δεν ενημέρωσε την κοινή γνώμη για το αποτέλεσμα των ελέγχων;
– Γιατί ακόμα περισσότερο επιμένει σε νέες καταγγελίες;
– Δεν ήξερε, δεν καταλαβαίνει ή εσκεμμένα δυναμιτίζει τις επερχόμενες εκλογές με προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες;
Τέλος επιφυλασσόμαστε ως προς τα νόμιμα δικαιώματα μας για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του κυρίου Βερώνη στα αστικά και ποινικά δικαστήρια. Παράλληλα ενημερώνουμε πως αντίγραφα εγγράφων με προσωπικά δεδομένα δεν παραδίδονται ως «κουρελόχαρτα» πολιτικής σκοπιμότητας, από την στιγμή που ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τα εξετάσει επί τόπου στο αρμόδιο γραφείο.
Η λασπολογία, η καταγγελτική πολιτική, η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, η τοξικότητα, και η δυσφήμιση του νησιού, έχουν ονοματεπώνυμο : Χρήστος Βερώνης.
Η Μύκονος δεν γυρίζει πίσω.

Νωρίτερα ο συνδυασμός Μύκονος Πρώτη Ξανά είχε κάνει την σχετική ανακοίνωση:

«Ο απερχόμενος Δήμαρχος Μυκόνου καταπατά βάναυσα τη νομιμότητα για να μην αποκαλυφθούν οι παράνομες μεταδημοτεύσεις»

Αν και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου έχει παραγγείλει με δύο χωριστές εισαγγελικές παραγγελίες (1957/20-6-2023 και 2771/17_18-8-2023), επί αντίστοιχων αιτημάτων του αρχηγού της Παράταξής μας «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ» και υποψήφιου Δημάρχου και δημοτικού συμβούλου Χρήστου Βερώνη, να χορηγηθούν αντίγραφα και να επιτραπεί απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα σχετικά με τις μεταδημοτεύσεις έγγραφα του Δήμου μας, ο απερχόμενος Δήμαρχος αρνείται να συμμορφωθεί.

Οι καταγγελίες για το πάρτυ παράνομων μεταδημοτεύσεων έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και έχουν πάρει το δρόμο τους στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας με επιμέλεια του Χρήστου Βερώνη.
Βοά ο κόσμος για τις μεταδημοτεύσεις εργαζόμενων χωρίς την απαιτούμενη μόνιμη διετή διαμονή, με μόνα έγγραφα ιδιωτικές βεβαιώσεις εργοδοτών και, φυσικά, την υπογραφή του Δημάρχου!

Τι φοβάται ο απερχόμενος Δήμαρχος; Ότι θα μάθουμε τα ονόματα των εργοδοτών που εξέδωσαν σωρηδόν τις βεβαιώσεις; Ότι, όπως καταγγέλλεται, είναι πιθανό να ανακαλύψουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις που απασχόλησαν τα ΜΜΕ δυσφημώντας το νησί μας και που όλως τυχαίως ουδέποτε ελέγχθηκαν ουσιαστικά από τον Δήμο;

Οι επικλήσεις των προσωπικών δεδομένων (!) απέναντι σε νόμιμη αίτηση και χορηγηθείσα εισαγγελική παραγγελία και οι προσχηματικές αναφορές σε προγενέστερες ποινικές έρευνες, αποκαλύπτουν την αλήθεια: ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει λερωμένη τη φωλιά του.

Αν δεν έχει τίποτα να κρύψει, όλα στο φως! Ας συμμορφωθεί στη νομιμότητα και ας επιτρέψει την πρόσβαση στα έγγραφα όπως παραγγέλλουν οι εισαγγελικές αρχές.

Όσο δεν το κάνει, επιβεβαιώνει αυτό που συζητάνε όλοι οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες: στις εκλογές που έρχονται, θα ψηφίσουν και “φαντάσματα” που καμία επαφή δεν έχουν με το τόπο μας και τα προβλήματά του.

Τους το λέμε και να το ξέρουν: Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση της νομιμότητας, Τα “φαντάσματα” δεν θα ψηφίσουν. Όλα τα ένδικα μέσα θα εξαντληθούν. Και τα καμώματα του απερχόμενου Δημάρχου θα φαντάζουν, στο τέλος, ένα κακό όνειρο.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.