ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτος στην Ελλάδα ο Δήμος Μυκόνου στα θέματα κοινωνικής πολιτικής

Πρώτος στην Ελλάδα ο Δήμος Μυκόνου στα θέματα κοινωνικής πολιτικής
Επιδόματα διαμονής, σίτισης, απαλλαγή από τέλη και άλλες παροχές από τον Δήμο Μυκόνου στους εργαζόμενους

Πρωτοπόρος είναι σε πανελλαδικό επίπεδο ο Δήμος Μυκόνου σε παροχές,επιδόματα και βοήθεια προς τους πολίτες του νησιού κυρίως τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο σύστημα υγείας και όχι μόνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο κονδύλι από τα ταμειακά αποθέματα του Δήμου Μυκόνου πηγαίνει σε παροχές για την κάλυψη βασικών αναγκών των πολιτών.

Η δημοτική αρχή της Μυκόνου εξασφάλισε δωρεάν διαμονή και σίτιση στο εποχικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ καθιέρωσε παράλληλα και επίδομα στους γιατρούς που εργάζονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ του νησιού.

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής αποφασίστηκε η πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ενώ με την υποστήριξη των δημοτικών υπηρεσιών υλοποιήθηκε ο πρώτος δημοτικός ξενώνας στην Ελλάδα.

Η δημοτική αρχή της Μυκόνου μείωσε το κόστος συμμετοχής στους δημόσιους υπαλλήλους κατά 30% δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο βοήθημα σε ανθρώπους που δυσκολεύονται στην καθημερινότητα τους.

Δειτε χαρακτηριστική κάρτα για το τεράστιο έργο της δημοτικής αρχής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής στο νησί:


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.