ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοχρονιά στη Χώρα με λαμπρότητα και κατάνυξη

Πρωτοχρονιά στη Χώρα με λαμπρότητα και κατάνυξη

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πρώτη ημέρα του χρόνου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, κατά την οποία η Εκκλησία μας, τιμά την Περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου του Ουρανοφάντορος, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Μετά την τέλεση της αναιμάκτου Μυσταγωγίας και την ανάγνωση του εορταστικού μηνύματος του Σεβσμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δωροθέου Β’, τελέσθηκε η Δοξολογία του νέου έτους, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιου Μπρίγγου, ο οποίος ελάμπρυνε το Ιερό αναλόγιο με την μελωδική του φωνή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Ρουσουνέλου, του Προέδρου της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης κ. Αντώνη Κουσαθανά και του Υπολιμενάρχη Μυκόνου κ. Παναγιώτη Κατσάρα, ευλογήσαμε την Αγιοβασιλειόπιτα και η κ. Ιακωβίνα Νάττιγκ “κέρδισε” το φλουρί, στην οποία ο π. Πέτρος, της προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Βασιλείου για ευλογία!

Κατά την διανομή του αντιδώρου και της Αγιοβασιλειόπιτας, προσφέρθηκε στους πιστούς, το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που είναι αφιερωμένο στην 200η επέτειο από την εύρεση της θαυματουργού Εικόνας της Ευαγγελίστριας Τήνου και από μία Καινή Διαθήκη. Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών, οι πιστοί συνόδευσαν την εικόνα του Αγίου Βασιλείου και την επανεθρόνησαν στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην Λίμνη, όπου χθες βράδυ τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός! Χρόνια πολλά και ευλογημένο το 2023!!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.