ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο κουδούνι με τον αγιασμό στα σχολεία της Μυκόνου

Πρώτο κουδούνι με τον αγιασμό στα σχολεία της Μυκόνου
Παρουσία του δημάρχου και των αντιδημάρχων ο αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας

Με τον καθιερωμένο αγιασμό αρχίζουν σήμερα τα σχολεία της Μυκόνου και το πρώτο κουδούνι χτύπησε στο δημοτικό σχολείο της  Χώρας.

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για τα «πρωτάκια» που θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του δημοτικού.

Καθώς και τα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις

 

Κάποια μικρά προβλήματα με τοποθετήσεις μαθητών λύθηκαν στο νησί και όλα ήταν έτοιμα παρουσία του δημάρχου που ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά και των αντιδημάρχων με τον πάτερ-Μαραγκό να κάνει τον αγιασμό.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την νέα σχολική χρονιά με τα βιβλία ήδη να βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι ενώ υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.