ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη πανήγυρις Αγίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου στην Ι.Μ. Τουρλιανής Μυκόνου

Πρώτη πανήγυρις Αγίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου στην Ι.Μ. Τουρλιανής Μυκόνου

Στο προ έτους εγκαινιασθέν ιερό παρεκκλήσιο των Τριών Νεοφανών Οσίων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου του “Με συγχωρείτε”, εντός του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, τελέσθηκε απόψε Τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλοχίου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του προσκαλεσαμένου αυτούς Σύρου & Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Εσπερινός τελέστηκε και με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αθηνών Αρχιμ. Νικολάου Κλάδη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δήλου και Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και του Αναπληρωτή Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Αρχιμ. Νεκταρίου Σώρρου, και την παρουσία πολλών φιλευσεβών Μυκονίων.

Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα και πνευματικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος ανεφέρθη στις διδαχές και το βίο των τιμώμενων νεοφανών Οσίων Πατέρων, και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για τα αυριανά του Γενέθλια.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, τους ύμνους του οποίου απέδωσαν κατανυκτικότατα οι Ιεροψάλτες κ.κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τους δύο Αρχιερείς και συνεχάρη τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο για τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή και το επιτελούμενο απ’ αυτόν πνευματικό και ποιμαντικό έργο του στην Άνω Μερά.

πηγή romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.