ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη νίκη για την Άνω Μερά η απόφαση του Αναπληρωτή Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου

Πρώτη νίκη για την Άνω Μερά η απόφαση του Αναπληρωτή Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου
Μετά απο τεράστια προσπάθεια Δήμου Μυκόνου και Περιφέρειας θετική απόφαση για τις εκτάσεις στην Άνω Μερά

Μετά από πολύμηνους αγώνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμος) και άσκηση πίεσης ο αρμόδιος Υπουργός κ. Φάμελλος ανακοίνωσε μια ιδιαίτερη θετική ρύθμιση για τις φρυγανώδεις εκτάσεις, κάτι που αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τους κατοίκους της Άνω Μεράς.

Ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε: «Με βάση τη σημερινή απόφαση εκτάσεις που για παράδειγμα έχουν χαρακτηριστεί ως ΑΔ (δασωμένοι αγροί) πρέπει να γίνουν ΑΧ (αγροί που μετατράπηκαν σε χορτολίβαδα), οπότε, όπως προβλέπει ο νόμος, χαρακτηρίζονται αυτόματα ΑΑ (άλλες χρήσεις, δλδ αγροτικές από το 1945 και σήμερα), και άρα τίθενται εκτός προστατευτικού πλαισίου της δασικής νομοθεσίας.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα για ευκολότερη μεταβίβαση ή χρήση αυτών των εκτάσεων και υποστήριξη της αναπτυξιακής δραστηριότητας στη νησιωτική Ελλάδα, χωρίς εκπτώσεις στην περιβαλλοντική νομοθεσία και με ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση».

Η σοβαρή και συνεπής διεκδίκηση, χωρίς κραυγές και ακρότητες, σε σύνταξη με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με μοναδικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας, δικαιώθηκε.

Συνεχίζουμε δυναμικά διεκδικώντας το καλύτερο για τον τόπο μας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.