ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη επιλογή για διακοπές η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο από την 1η Ιουλίου

Πρώτη επιλογή για διακοπές η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο από την 1η Ιουλίου
Επίκεντρο δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου αποτελεί η Ελλάδα, καθώς γνωστά διεθνή μέσα ενημέρωσης την παρουσιάζουν ως προορισμό διακοπών

Spiegel: Σταδιακή επανέναρξη εστιάσης και ξενοδοχείων στην Ελλάδα από τον Ιούνιο

Ρεπορτάζ για τη σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω κορωνοϊού και την κατάσταση που επικρατεί στους δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς και στην Ελλάδα φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στη στήλη «Ταξίδια»

Το περιοδικό αναφέρεται και σε άλλες χώρες όπως οι Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ελλάδα, Δανία, Κάτω Χώρες, Κροατία και Τουρκία. Για την Ελλάδα, το περιοδικό παραθέτει συνοπτικά τα ανακοινωθέντα, πρώτα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών από την ελληνική κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στους ισχύοντες περιορισμούς για τα εσωτερικά ταξίδια.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η σταδιακή επανέναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και των ξενοδοχείων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουνίου.

Τέλος, το δημοσίευμα τονίζει ότι παραμένουν προς το παρόν οι ισχύοντες περιορισμοί για τη δυνατότητα που θα έχουν οι Γερμανοί τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ασαφές παραμένει το πότε θα αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις εντός Ευρώπης.

CNN: Success story η Ελλάδα

Το CNN επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό θέλγητρο κι αυτό δεν είναι μυστικό, ωστόσο με τον περισσότερο κόσμο να βιώνει την πανδημία του κορωνοϊού, η ιδέα καλοκαιρινών διακοπών εκεί, αποτελεί μακρινό όνειρο. Ίσως, όμως, και όχι, όπως λένε Έλληνες αξιωματούχοι. Το κράτος της Μεσογείου εμφανίζεται σαν ένα σπάνιο success story αναφορικά με την αντιμετώπιση του ιού. Η επιβολή σκληρού και έγκαιρου lockdown, επέτρεψε στη χώρα να κρατήσει πολύ χαμηλά τους θανάτους, ενώ από αυτή την εβδομάδα ορισμένες επιχειρήσεις άνοιξαν εκ νέου για πρώτη φορά».

«Προς το παρόν, όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες υποβάλλονται σε τεστ μόλις αφιχθούν στην Αθήνα. Όπως έγινε και με το συνεργείο του CNN, όπου κατά τη διάρκεια της πτήσης συμπλήρωσαν ειδική φόρμα προσωπικών πληροφοριών, ακόμη και τον αριθμό θέσης στο αεροσκάφος, ώστε να καταστεί ευκολότερη η ανεύρεσή τους αν διαπιστωθεί ότι κάποιος είναι φορέας του ιού. Όταν αφίχθησαν στο αεροδρόμιο, υποβλήθηκαν όλοι σε τεστ και τα αποτελέσματα τους δόθηκαν μετά από 12 ώρες (ευτυχώς αρνητικά, σημειώνουν οι αρθρογράφοι)», προσθέτει.

The Sun: Επιστροφή στην Ελλάδα από τον Ιούλιο

Η βρετανική Sun ετοίμασε θέμα με τίτλο «Πότε θα μπορέσω να ταξιδέψω στην Ελλάδα;». Το άρθρο αναφέρει ότι «ορισμένα ελληνικά νησία, όπως η Σαντορίνη, η Κρήτη και η Κως δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού. Παρ’ όλα αυτά, ο τουρισμός δεν θα επιστρέψει άμεσα στη χώρα, με την απαγόρευση πτήσεων να έχει ισχύ ως τα μέσα Μαΐου. Οι τουρίστες χάρηκαν, ακούγοντας πως τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, αν και αυτό θα εξυπηρετήσει αρχικά τον εγχώριο τουρισμό. Στα καλά νέα, ξεκίνησε η άρση των μέτρων του lockdown και οι τουρίστες θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα από τον Ιούλιο, αν η διασπορά του ιού παραμείνει χαμηλή».

Bild: Εφικτές οι διακοπές στη Μεσόγειο – Επιλογή η Ελλάδα

Μετά το χθεσινό της αφιέρωμα που κυκλοφορούσε με τίτλο «Υπάρχει ελπίδα για τις διακοπές μας και λέγεται Ελλάδα», η γερμανική εφημερίδα Bild με τον Armin Laschet, πολιτικό του CDU και πιθανό υποψήφιο για την Καγκελαρία, ο οποίος δήλωσε ότι μπορεί να είναι εφικτές οι καλοκαιρινές διακοπές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από το εσωτερικό της Γερμανίας. «Μεταξύ 11 και 15 Μαΐου θα δούμε για παράδειγμα να τερματίζεται το Lockdown στη Γαλλία», σημείωσε. Ο Laschet θεωρεί εφικτές και τις διακοπές στη Μεσόγειο, αν και προς το παρόν δεν συμβουλεύει τους πολίτες να κάνουν κρατήσεις, με δεδομένο την παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης που ισχύει μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Η Μαγιόρκα και η Ιταλία είναι μια επιλογή, κατά την άποψη του Laschet.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.