ΤΟΠΙΚΑ

«Προτεραιότητα η διαχείριση των αποθεμάτων νερού στο Νότιο Αιγαίο»

«Προτεραιότητα η διαχείριση των αποθεμάτων νερού στο Νότιο Αιγαίο»
Με αφορμή τα τελευταία δραματικά γεγονότα με τις πλημμύρες ο Σπύρος Αποστόλου κάνει σημαντική παρέμβαση

Μια τοποθέτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον Σπύρο Αποστόλου αναφορικά με την κλιματική αλλαγή αλιεύουμε στο διαδίκτυο.

«Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και διαρκής. Το τελευταίο διάστημα στη Χώρα μας αντικρίζουμε σκηνές βιβλικής καταστροφής. Και ενώ σε άλλες περιοχές οι πλημμύρες κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, η διαχείριση των αποθεμάτων νερού στο Νότιο Αιγαίο είναι προτεραιότητα πρώτης γραμμής και ειδική κατεύθυνση χάραξης της περιφερειακής πολιτικής.

Το νησί της Μυκόνου, λόγω των ειδικών συνθηκών που φιλοξενεί, καθίσταται ένα από τα σημαντικότερα εργαστήρια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι πιέσεις που δέχεται και φέρνει εις πέρας, αποτελούν εδώ και χρόνια αντικείμενο εξειδικευμένων μελετών από πλήθος ερευνητών.

Στην Άνω Μερά Μυκόνου, κάτω από την επίβλεψη του εξαιρετικού επιστήμονα και φίλου Αντώνη Ελευθερίου και του δικτύου Υδρούσα, λαμβάνει χώρα ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων με στόχο την παραγωγή προϊόντων πρωτογενούς τομέα, υψηλής ανταποδοτικής αξίας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Φυσική αποστράγγιση βρόχινου νερού, δεξαμενές από γηγενή υλικά που δεν ρυπαίνουν το τοπίο, ηλιακοί μικροσυλλέκτες για την ανακυκλοφορία, την άρδευση και τον έλεγχο της εγκατάστασης. Απόδοση του νερού στη ρίζα του φυτού σε ποσότητες που εξυπηρετούν τις προδιαγραφές του τελικού προϊόντος με την ελάχιστη επεξεργασία και την υψηλότερη αποδοτικότητα.

Το νερό στο Νότιο Αιγαίο είναι υπερπολύτιμο αγαθό. Τα προϊόντα της γης των νησιών του μοναδικά. Η καινοτομία στην πράξη, είναι η πυξίδα μας για το παρόν και το μέλλον!»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.