ΤΟΠΙΚΑ

Πρωταθλητής Αιγαίου το Γενικό Λύκειο της Μυκόνου

Πρωταθλητής Αιγαίου το Γενικό Λύκειο της Μυκόνου

 

Στον προκριματικό διαγωνισμό του Young Business Talents το ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ με την ομάδα MYCONOMY κατέλαβε την πρώτη θέση με 2350 πόντους είναι η ανώτερη βαθμολογία που μπορεί να λάβει μια ομάδα στο διαγωνισμό, αυτό σημαίνει ότι οι μαθήτριες μας από 20/11/2023 έως 19/02/2024 είχαν υποχρέωση να καταθέσουν 11 επιχειρηματικά σχέδια σε όλα τα σχέδια κατέλαβαν την πρώτη θέση για αυτό και συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η ομάδα MYCONOMY ήταν η ομάδα που πέρυσι στον εθνικό τελικό του Young Business Talents είχε καταλάβει την 1η θέση στον όμιλο της. Μαζί με την ομάδα μας στην πρώτη θέση με τους ίδιους πόντους 2350 τερμάτισε και η ομάδα PROFIT του ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ πρέπει να αναφέρουμε ότι πανελλαδικά δεν υπάρχουν άλλες ομάδες με αυτή την βαθμολογία , και οι δύο ομάδες έχουν κάτι κοινό τις προσπάθειες των μαθητών συντόνιζε ο καθηγητής οικονομολόγος ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ (ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ) Μυκονιάτης στην καταγωγή ζεί και εργάζεται στην Κάλυμνο .

Το Young Business Talents είναι το μοναδικό δωρεάν πρόγραμμα που θα σου επιτρέψει να αποκτήσεις εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης. Ένας Επιχειρηματικός Προσομοιωτής, θα σου δώσει τη δυνατότητα της πρακτικής, λαμβάνοντας όλα τα είδη πραγματικών αποφάσεων μέσα σε μία επιχείρηση. Η μόνη πρωτοβουλία που επιτρέπει την χρήση ενός επιχειρηματικού Προσομοιωτή για βελτίωση της μάθησης βιωματικά και τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων. Με τον προσομοιωτή, οι μαθητές κάνουν ότι γίνεται στην πραγματικότητα στην διοίκηση επιχειρήσεων, την οποία επίσης επηρεάζουν οικονομικά θέματα. Θεωρείται ένα εργαλείο εκπαιδευτικής καινοτομίας. Στην Ελλάδα για το 2023-24 υλοποιείται χάρη στην μεγάλη ευγενική χορηγία του κοινωφελούς Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ.

Στις 22/03/2024 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ ) θα γίνει ο εθνικός τελικός του Young Business Talents η ΜΥΚΟΝΟΣ φέτος θα εκπροσωπηθεί με 2 ομάδες

1. MYCONOMY ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ, ΜΑΡΙΑ ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ, ΙΡΙΔΑ ΒΙΓΛΙΑΡΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΡΕΜΠΕΝΣΙΚΟΒΑ

2. MYBT ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ 7η θέση στην γενική κατάταξη.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥΠΑ, ΔΑΝΙΗΛ ΡΟΥΣΤΕΜΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η βοήθεια του κου ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ ήταν προς όλες τις ομάδες για αυτό και οι υπόλοιπες κατέλαβαν αρκετά καλές θέσεις όπως πχ η ομάδα WINDMILLS 10η θέση με ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ,ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΝΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΒΑΣΗ, ΜΑΡΚΟΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, TEAMA5 11ηθέση με ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΣΑΜΠΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΦΟΙΤΝΕΖΗ, ΙΣΑΜΠΕΛΑ ΧΟΤΖΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΥΡΤΑ, CHAMPION 16η θέση με ΛΟΥΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ, ΑΜΕΛΙΑ ΠΡΕΦΤΑΙ, Luis Saliaj , ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΣΧΟΥ επί 86 ομάδων πού πήραν μέρος στα νησιά ΑΙΓΑΙΟΥ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τέτοιες προσπάθειες το σχολείο μας τις υποστηρίζει ευχόμαστε στους μαθητές μας και στις μαθήτριες καλή επιτυχία στον εθνικό τελικό.

O ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.