ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση των εκπαιδευτικών σωματείων προς τη Δημοτική Αρχή της Μυκόνου για το θέμα της στέγασης

Πρόταση των εκπαιδευτικών σωματείων προς τη Δημοτική Αρχή της Μυκόνου για το θέμα της στέγασης

Η πρόταση των εκπαιδευτικών σωματείων Α΄  ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  – ΣΕΠΕ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυκόνου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης των εκπαιδευτικών στο νησί.

κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,

ως εκπαιδευτικά σωματεία έχουμε επανειλημμένα εκθέσει την κατάσταση στο νησί σχετικά με τη στέγαση των εκπαιδευτικών. Ωστόσο αυτό που αντιμετωπίσαμε ως εκπαιδευτικοί φέτος, δεν έχει προηγούμενο. Περισσότεροι από ογδόντα (80) συνάδελφοι, νεοδιόριστοι και αναπληρωτές κατέφθασαν στο νησί τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη του 2022 και βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ελάχιστα σπίτια παραχωρούνταν σε εκπαιδευτικούς μέχρι τον επόμενο Ιούνιο και αυτά που παραχωρούνταν δίνονταν σε τιμές που έφταναν τα 400 – 450 ευρώ (κατά μέσο όρο) για μια γκαρσονιέρα 20-25 τ.μ. ή 500-600 ευρώ για ένα δίχωρο δωμάτιο.

Μπροστά σ αυτήν την τραγική και εξευτελιστική για τους συναδέλφους κατάσταση, παρουσιάζονταν συγκεκριμένες επιλογές. Είτε θα έπρεπε να φιλοξενηθούν στις λιγοστές εστίες του Δήμου (10-12 δωμάτια), όπου θα έπρεπε να στριμωχτούν τρία και τέσσερα άτομα σε έναν μικρό χώρο είτε να φιλοξενηθούν από συναδέλφους εκπαιδευτικούς (στον βαθμό που θα ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο) είτε να πληρώνουν υπέρογκα ποσά (80-100 ευρώ) για ημερήσια διαμονή σε κάποιο δωμάτιο ή ξενοδοχείο.

Μπροστά λοιπόν σ αυτήν την κατάσταση ως εκπαιδευτικά σωματεία στις Κυκλάδες προτείνουμε άμεσα τα εξής:

  • Ο Δήμος Μυκόνου να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, στη μίσθωση ξενοδοχείων, ξενώνων, κατοικιών, για να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες τουλάχιστον 60 συναδέλφων για στέγαση και διαμονή στο νησί της Μυκόνου είτε δωρεάν είτε με την οικονομική συμμετοχή των συναδέλφων, στον βαθμό που θα είναι αυτό δυνατόν.
  • Ο Δήμος Μυκόνου να αιτηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών να συμπεριληφθούν οι νεοδιόριστοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί στο δικαίωμα πρόσβασης στην επιδότηση στέγασης και σίτισης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για το Δ.Σ
                        Ο Πρόεδρος  

                                                           

Αναστάσιος  Μουκατεμίδης – Ιωαννίδης

 

                                    Η  Γραμματέας

 

                                 Αικατερίνη Ξενάκη   

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.