ΤΟΠΙΚΑ

Προστατέψτε τα παιδιά της Μυκόνου από τα ναρκωτικά

Προστατέψτε τα παιδιά της Μυκόνου από τα ναρκωτικά
Κραυγή αγωνίας,τεράστια αίσθηση στην κοινωνία της Μυκόνου έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για υπόθεση ναρκωτικών σε Γυμνάσιο του νησιού

Η αποκάλυψη πριν λίγες μέρες για περιστατικό με υπόθεση ναρκωτικών σε σχολείο της Μυκόνου έχει προκαλέσει σεισμό στην τοπική κοινωνία του νησιού που γνώριζε το γεγονός και το συζητούσε καιρό τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και αρκετό καιρό και μετά απο ανώνυμη συγκεκριμένη καταγγελία γονιών και μεγάλη ανησυχία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά κυρίως μαθητών που έντρομοι έβλεπαν ναρκωτικά να κυκλοφορούν στο σχολείο  οι αστυνομικές αρχές της Μυκόνου προχώρησαν σε συγκεκριμένη έρευνα σε σχολικό συγκρότημα του νησιού.

Με συντονισμένες ενέργειες και με σχετική εντολή του εισαγγελέα διερεύνησαν το θέμα και το έβαλαν στο στόχο τους. Εκεί βρέθηκαν μπροστά σύμφωνα πάντα με τις  ίδιες πληροφορίες σε ένα τραγικό περιστατικό με μαθητή να κουβαλάει στην τσάντα του ποσότητα ναρκωτικών ουσιών με σκοπό όπως κατήγγειλαν ανώνυμες πηγές νωρίτερα να τα διακινήσει στο σχολικό συγκρότημα.
Ως όφειλαν να κάνουν άμεσα οι αστυνομικοί προχώρησαν στις σχετικές διαδικασίες,κάλεσαν τον πατέρα του μαθητή και σχηματίστηκε δικογραφία.

Την ίδια ώρα καταθέσεις ζητήθηκαν από τους καθηγητές αναφορικά με το περιστατικό.

Η μάστιγα των ναρκωτικών που πλήττει άμεσα και τις τοπικές κοινωνίες είναι υπόθεση όλων για την αντιμετώπιση της και θα πρέπει με ανάλογες ενέργειες  κανείς να μην κωφεύει στο πρόβλημα.
Πολλά μηνύματα πήραμε τις τελευταίες μέρες από γονείς που ανησυχούν και φοβούνται και η   αποκάλυψη του θέματος που αφορά το μεγάλο  ζήτημα των ναρκωτικών στο νησί,άνοιξε την ατζέντα για συζήτηση και αντιμετώπιση του θέματος.Γιατί αυτός ακριβώς, εκτός των άλλων, είναι και ο ρόλος των ΜΜΕ στις τοπικές κοινωνίες όταν ο φόβος, η ανασφάλεια και τα συμφέροντα κλείνουν στόματα ,να βοηθούν στην έρευνα και την αποκάλυψη ειδικά σε ένα πολύ σοβαρό θέμα όπως αυτό των ναρκωτικών.

Παράλληλα με την άμεση συνεργασία όλων,καθηγητών και δασκάλων, Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τοπικών αρχών , Περιφέρειας ,Δημοτικής αρχής ,Βουλευτών και πολιτικών , Αστυνομίας και σώματος Δίωξης Ναρκωτικών  αλλά και  καταστηματαρχών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου που  χτύπησε την πόρτα και σε σχολικό συγκρότημα και που απειλεί τα παιδιά της Μυκόνου που πρέπει να προστατευτούν άμεσα.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.